Les Estrelles Michelin al servei de la solidaritat

La setena edició d'aquest sopar ja compta amb 230 inscrits i espera assolir la xifra de 400.

25 octubre 2017 11:07 | Actualizado a 25 octubre 2017 11:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El complex educatiu de Tarragona (antiga Laboral) acollirà el VII Sopar de les Estrelles contra el càncer i la leucèmia que reuneix els restauradors amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona, Joan Bosch, de Can Bosch; Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa el Retiro; Jeroni Castell de les Moles i Vicent Guimerà de l’Antic Molí, encapçalaran el setè sopar contra el càncer i la leucèmia que es realitzarà el pròxim divendres, 10 de novembre, a partir de les 21.30 hores.

A aquests cuiners els acompanyaran els restauradors, Marco Borromeo, del restaurant Chambao, Àngel Jiménez, del complex educatiu Tarragona, Mohamed Quauch de Sol de Mar; Gabri Olivier de geladeria Olivier i Gilbert Garcia, pastisser de la Boella. A més, es comptarà amb el pa elaborat per Jordi Andreu, del Forn Andreu de Tarragona.

Els fons que es recaptin en aquest sopar es destinaran a les entitat de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i a la Fundació Carreras Contra la Leucèmia.

El sopar s’ha convertit en un acte referent a la ciutat de Tarragona per a la Lliga Contra el Càncer, i la Fundació Carreras Contra la leucèmia, ja que en les anteriors edicions no només ha aconseguit atraure públic de la ciutat, sinó també de les poblacions de les comarques tarragonines i d’alguna població de fora de Catalunya.

En la passada edició es va haver de limitar l’aforament a 400 persones i tot i amb això van ser 423 les que van degustar els plats elaborats pels restauradors.

Com l’any passat, el sopar estarà servit pels voluntaris de Pax Mundo, associació de joves de Tarragona.

Una experiència gastronòmica, un menú d’estrella

El menú el composaran 2 snacks de benvinguda: fruits secs caramel·litzats i especiats realitzats pel Chambao-Petit Palau de Marco Borromeo; i coca de pop i mango d’Àngel Jiménez del Complex Educatiu Tarragona.

Els aperitius a taula seran: seitó de Tarragona fumat amb aromes del mediterrani, i royale de foie gelée, ceba rostida, bolets i reducció d’ànec realitzats pel restaurant Sol de Mar amb el xef Mohamed Quauch.

Villa el Retiro de Fran López realitzarà un micuit amb taronja i bacallà cuit a baixa temperatura.

Rincón de Diego i Rubén Campos realitzaran pop en escabetx amb patata morter i maionesa de “pimentón de la vera” i tàrtar de tomàquet amb tonyina de l’almadrava i xarrup d’api i llima.

Els aperitius a taula els tancarà les Moles amb Jeroni i Pau Castell amb un rostit de pollastre i un cucurutxo de primentó roig i mousse de carabassó.

L’entrant el realitzarà Can Bosch, amb Joan i Arnau Bosch i serà un plat de raviolis de llamàntol i porro confitat, suc iodat al nolly prat, emulsió de pebrot vermell i caviar de soja.

El plat principal serà dos coccions de vedella amb moniato, castanyes, lacon i rossinyols a càrrec de l’Antic Molí de Vicent Guimerà.

El prepostre de Gabri Olivier serà versió gelada de pa amb oli i xocolata. I les postres a càrrec de la Boella, amb Gilbert Garcia serà un cruixent caramel·litzat, crema de Saint Onoré i brisa de tardo.

El pa anirà a càrrec de Jordi Andreu del Forn Andreu de Tarragona.

Aquelles persones que hi vulguin participar poden fer-ho a través de la Caixa, fent un ingrés al número de compte ES38-2100-3510-7622-0019-6217 indicant el nom o trucant per telèfon al 977 23 24 24 de la Lliga Contra el Càncer per tal de fer la reserva i abonar el tiquet a l’entrada.

El preu del sopar és de 45 euros per persones i cal recordar que les taules completes són de 8 persones.

Un any més, durant el sopar es realitzaran sortejos de diferents obsequis i regals cedits per múltiples comerços de la ciutat i la demarcació de Tarragona així com objectes artístics i esportius. Com en altres edicions, l’empresa mermelada de xocolate farà la tematització i disseny de la sala.

Makro proveïdor oficial

Makro, instal·lat a Tarragona, s’ha implicat un any més en aquest esdeveniment sent-ne el proveïdor oficial dels restauradors i pastissers per a l’elaboració dels plats que es degustin. L’establiment tarragoní s’implica així en una acció solidària de la ciutat amb un rerefons on els malalts del càncer i de la leucèmia són els protagonistes.

Comentarios
Multimedia Diari