Les Festes de la Serra tanquen amb la periodicitat com a interrogant

L'organització destaca l'alta participació popular dels actes, i ara la qüestió és si les festes es fan cada 10 o 25 anys

19 mayo 2017 18:13 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir al vespre, Montblanc tancava 10 dies d’intensa activitat pels carrers i places del municipi en el context de les Festes Extraordinàries de la Serra 2016 amb un balanç molt positiu, però amb un interrogant a l’aire: quan viurà la Vila Ducal les pròximes Festes?

Des del 1906, que s’han celebrat cada 25 anys, però des dels últims 30 anys, s’han fet en caràcter decennal perquè s’han anat commemorant diverses efemèrides, com és el cas d’enguany, que s’han recordat els 200 anys del retorn de la Mare de Déu de la Serra al santuari després de la Guerra del Francès.

La qüestió és que no hi ha cap periodicitat establerta de forma oficial, de manera que tot dependrà de si l’any 2025 la comissió organitzadora i el consistori del moment decideixen convocar Festes per al 2026, any en el qual no hi ha cap efemèride a celebrar. «Serà llavors quan quedarà realment fixat», explicava ahir el president de la comissió de les Festes 2016, Toni Cartanyà.

Segons el mateix president, es perceben opinions dividides al respecte entre els montblanquins, sobretot per qüestió d’edat. En aquest sentit, mentre que la majoria de joves optaria perquè la celebració adquirís caràcter decennal, la gent més gran seria més partidària perquè es mantingués cada 25 anys, que és tal com s’havia fet durant les primeres edicions.

Participació popular elevada

Les Festes van arribar ahir, a les 20 h, al seu final amb un espectacle protagonitzat pel grup de folklore Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que, juntament amb la Banda de Música Verge de la Serra, va oferir una actuació de música original i festiva amb la plaça Major com a escenari.

Encara s’han de fer els recomptes oficials, però ahir el president de la comissió organitzadora de les Festes de la Serra 2016, Toni Cartanyà, afirmava que el balanç és molt positiu amb una «participació brutal» de tots els actes i, sobretot, de les processons i els diversos concerts.

Cartanyà remarcava la bona gestió que s’ha fet en l’àmbit econòmic, que, tot i comptar amb un pressupost molt més reduït que les Festes Extraordinàries del 2006, «la resposta de la gent ha sigut molt massiva».

Segons el president de la comissió organitzativa, els punts que s’han de tenir en compte per garantir l’èxit de les Festes són: la popularitat dels actes, la gestió econòmica i el bon tractament entorn de la Mare de Déu de la Serra, l’eix central i vertebrador de la celebració. «El que va passar dijous durant la processó de baixada de la imatge no es pot tornar a repetir. És una de les qüestions que s’hauran d’estudiar molt bé en els pròxims anys», afegia.

D’aquí a un parell de setmanes, la comissió es reunirà per valorar les Festes, i no serà fins a finals d’any que es tindran sobre la taula les dades econòmiques i de participació oficials.

Comentarios
Multimedia Diari