Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les Jornades Gastronòmiques Tàrraco a Taula arriben a la 20a edició

Se celebraran de l'11 al 28 de maig amb 9 restaurants participants que oferiran diverses propostes reinterpretant receptes de l'antiga Roma

Redacció

Whatsapp
Els restauradors durant la presentació de les Jornades Gastronòmiques Tàrraco Taula. Foto: Mauri Fernandez

Els restauradors durant la presentació de les Jornades Gastronòmiques Tàrraco Taula. Foto: Mauri Fernandez

Nou restaurants de Tarragona participen aquest any en les XX Jornades Gastronòmiques Tàrraco a Taula, que se celebraran de l’11 al 28 de maig en el marc del Festival Tàrraco Viva. Àpats Quattros, Almosta, Ares, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Racó de l’Abat i Sadoll Restaurant, integrants de l’Associació Tàrraco a Taula, oferiran prop d’un centenar de plats de la cuina romana. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez ha destacat la bona acollida de les jornades “un esdeveniment singular a la ciutat que s’ha consolidat en el marc del Festival Tàrraco Viva i ens permet explicar i fer viure la història i no només això sinó que amb les diferents propostes gastronòmiques podem fins i tot provar-la i tastar-la”. I ha afegit: “donar a conèixer la nostra història forma part del relat de la ciutat i també és el nostre principal valor per posicionar-nos com a destinació turística”. 

Els restauradors ofereixen diverses propostes reinterpretant receptes de l’antiga Roma en forma de plats i racions, menús i també degustacions. El Cortijo, el Racó de l’Abat i l’Almosta oferiran plats i racions que oscil·laran entre els 4 i els 10€, mentre que els restaurants Àpats Quattros, Ares, Cocvla, El Llagut, Entrecopes i Sadoll serviran menús a 25€. Aquest any les jornades compten amb l’assessorament en gastronomia i enologia històrica de dos experts, Joan Gomez de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Joaquin Ruiz de Arbulo catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili. El president de l’Associació Tàrraco a Taula, Carlos Segarra ha explicat que la incorporació dels dos experts ha permès integrar la vessant científica i el rigor històric en l’adaptació de les nomenclatures i en el maridatge dels vins amb les diferents propostes dels restauradors. 

Convivium

Prèviament a l’inici de les jornades s’ha convocat el Convivium, que se celebrarà el 10 de maig, a les 20h, a Casa Canals. El Convivium proposa reviure un banquet de l’Antiga Roma i servirà per presentar oficialment les jornades. Es tracta d’un sopar bufet basat en les propostes gastronòmiques de 6 restaurants : Àpats Quattros, El Llagut Taverna marinera, Restaurant Ares, Entrecopes, El Cortijo i Cocvla- hotel Urbis Centre, juntament amb un tast dels 4 vins naturals oficials de Tàrraco a Taula ( Tuets Garnatxa Blanca, El Plantarga, Altaroses i Ancestral A pèl), acompanyat de pa romà del Forn Andreu en les seves diverses varietats i un tast de la cervesa oficial de Tàrraco a Taula, Rositvm, amb mel de taronger. A l’inici del banquet, hi haurà dues breus intervencions del director de l’ICAC, Joan Gomez Pallarès sobre el món del vi romà i del catedràtic Joaquin Ruiz de Arbulo sobre el món de la gastronomia romana. A més a més, durant el sopar es gaudirà de l’actuació del grup de reconstrucció Thaleia. 

Els tiquets, a un preu de 25€, es vendran als restaurants participants i també es podran reservar, a través del telèfon del Patronat Municipal de Turisme

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También