Les Macedònia donen energia als més petits de Valls

Concerts, un espectacle d’humor, taller de cuina i el contacontes van marcar la jornada d’ahir a la capital de l’Alt Camp

22 junio 2018 08:25 | Actualizado a 22 junio 2018 08:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Valls ja es troba en els dies centrals de la seva festa major. Ahir va arribar l’estiu i, encara que fes calor, la gent va sortir al carrer per gaudir de la festa.

Un dels actes destacats va ser a dos quarts de vuit del vespre, a la plaça del Pati. El grup Macedònia va fer cantar, ballar i cridar a centenars de nens i nenes de la ciutat i la comarca.

La formació té una trajectòria de 17 anys i van arribar al Sant Joan vallenc després d’haver guanyat el premi per votació popular Enderrock al millor disc per a públic familiar amb el treball Estic Contenta.

Durant el concert d’ahir, la veïna de Valls Montse Solé va explicar que «aquest concert és interessant perquè va dirigit a preadolescents. Fa poc que coneixem el grup però ens agrada».

Petits i grans van ballar i cantar a ritme de pop. Una de les singularitats del grup és que les seves cinc integrants es renoven cada cinc anys per mantenir la imatge jove i així no allunyar-se del públic al qual s’adreça.

Abans de les Macedònia, l’aula de cuina de Vallsgenera va realitzar un taller de coques de Sant Joan. Allí els participants van aprendre a elaborar aquestes postres típiques d’aquestes festes.

A dos quarts de nou del vespre, la plaça de la Zeta es va omplir de joves per celebrar la tercera Espardenyada feminista i antifeixista, amb el to més reivindicatiu. Van actuar Tremenda Jauria i el Dj Setilla.

Pel que fa a la nit, a dos quarts d’onze, al claustre del convent del Carme, l’actriu Lloll Bertran va presentar el seu nou espectacle. Els vallencs la van veure seduir amb el seu talent per a la comèdia, el cant, el ball, la paròdia i la capacitat d’emocionar. Un conte teatralitzat, la història romàntica d’un conte francès i una cupletista catalana plena d’aventures, sorpreses i bogeries.

A les dotze de la nit, la plaça de l’Oli es va omplir de gom a gom per escoltar el concert tribut a Obrint Pas. Un directe que va estar carregat de força, energia i espectacle.

Els concerts

Els dies forts seran aquest dissabte i diumenge. El primer dia actuaran Buhos, Els Catarres i Hora de Joglar. Els Catarres arriben disposats perquè el públic s’empelti de les seves cançons de somnis, passions i amors. Buhos, les aus nocturnes de Calafell, ha picat pedra i s’estrena al Sant Joan vallenc amb ritmes ballables, festius, radiables i del tot estiuencs.

També per primer cop a Valls, Hora de Joglar ha esdevingut una nova realitat de la música nacional, marcant perfil propi dins de la nodrida escena del mestissatge amb la combinació única de sonoritats explosives d’arreu del món, des de les balcàniques a les llatines. El resultat és un viatge transoceànic, a base de swing vintage, balkan, reggae, ska i latin que encén els escenaris.

El diumenge 24, el cartell s’arrodoneix amb La Raíz, la nova banda de Xavi Sarrià i els Doctor Prats. La Raíz porta a Valls la seva gira de comiat.

Els valencians faran brollar sobre l’escenari la poesia i el compromís que els han convertit en un fenomen amb majúscules. Per la seva banda, Xavi Sarrià, el cantant, lletrista i alma mater d’Obrint Pas, junt amb la nova potent formació elèctrica que encapçala, El Cor de la Fera, esclata amb cançons d’amor i lluita, empeltades de bones melodies àvides de ser entonades per la multitud. La veu rebel del País Valencià es completarà amb Doctor Prats.

Els vallesans són present i futur de l’escena mestissa amb el seu «festribal», tota una fusió de pop, rock, reggae, ska i electroswing, amb una enèrgica sonoritat. Tant la nova formació de Sarrià com Doctor Prats s’estrenen al Sant Joan vallenc. Avui a la nit començaran els concerts a l’aparcament del Barri Antic.

Avantgília de Sant Joan. Comencen els concerts

Avui, a un quart de dotze de la nit, l’aparcament del Barri Antic s’omplirà de música, gresca i gent de totes les edats. Els germans occitans Mouss &Hakim Amokrane reinvidciaran himnes de resistència de tot el món.

El grup valencià, amb estil prop, Zoo també actuarà per la festa major. I per cloure la nit, el grup de músics del Camp de Tarragona, Pop’N’Roll’Cover Band barrejaran diferents estils de músiques.

«És la segona vegada que actuem per la festa major i és un plaer tocar en un escenari tan idíl·lic», comenta Albert Gómez, que toca el baix i les veus. I és que un dels seus objectius és sorprendre el públic. «Per aquest motiu hem elaborat un repertori de rock i pop internacional que connecti i faci gaudir el públic», afegeix Gómez.

El grup ho dóna tot dalt l’escenari i cada dia van créixent més. «Aquest estiu tenim programats 28 concerts. El proper serà la setmana vinent a la Pineda, i el 10 de juliol al Cendrell», explica el baix del grup.

El concert està dirigit a tots els públics i edats.Pop’N’Roll Cover Band la formen cinc músics del Camp de Tarragona: Oriol Arbós, la veu principal; Oriol Amat, veus i bateria; Kiku Monroy, guitarra, teclats i veus; Ramon Berlanga, guitarra i veus; Albert Gómez, baix i veus.  La formació va néixer l’any 2014. «En aquell moment vam decidir reunir-nos i emprendre junts aquest projecte musical de versions sota el nom de Pop’N’Roll Cover Band», va concloure Gómez.

Comentarios
Multimedia Diari