Les Santes no deceben amb els castells de gamma extra

Els Castellers de Vilafranca van estrenar el 2de9 amb folre i manilles i els Capgrossos de Mataró, el 3de9 amb folre i el pilar de set folrat

22 julio 2019 06:06 | Actualizado a 22 julio 2019 06:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La diada de les Santes aquest diumenge va centrar l’atenció del món casteller amb una actuació, que tot i el ralentí generalitzat de la temporada, presentava prou al·licients per seguir tenint la diada marcada en vermell al calendari.

Amb un sol de justícia, a la plaça de Santa Anna de Mataró es van reunir els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca, totes tres colles amb reptes al davant.

La colla local, enguany, està també en un procés de renovació als troncs a causa de l’absència de tres terços de castells de nou aquesta temporada. Això els ha fet arribar a la seva festa major amb registres inferiors, ja que en aquesta diada havien arribat a dur-hi castells com el 5de9 amb folre o el 2de9 amb folre i manilles.

El seu castell de sortida va ser el 5de8, el segon de l’any. La catedral, que enguany és més cara de veure, va apamar-se bé i no va patir en excés en cap moment. A segona ronda, arribava el plat fort de la jornada amb el 3de9 amb folre, que tot i patir-se una mica al pis de terços, van poder descarregar-lo. 

Van tancar la diada amb el segon 2de8 amb folre que tot just feia una setmana havien estrenat a Premià de Mar. A la ronda de pilars van atacar el pilar de set amb folre, que al moment de la sortida de l’enxaneta, el terç del castell no va poder defensar l’estructura. Ara, marxen de vacances i es plantegen la diada del Mercadal de Reus com a objectiu per dur-hi el 4de9 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca, per la seva banda, van obrir la diada amb el 3de9 amb folre, que cada cop li van trobant més la mida. A continuació, van encarar el primer atac a la gamma extra de la temporada amb el 2de9 amb folre i manilles.

Van poder completar-lo no sense un treball excessiu de les manilles que en cap moment van acabar d’estar còmodes. Per tancar la diada, van atacar el 4de9 amb folre, que al moment de la descarregada una de les sisenes va acabar saltant endavant i deixant el castell només en carregat. Van tancar la diada amb el tercer pilar de set amb folre de l’any.

Els Minyons de Terrassa encaraven la diada amb dubtes sobre si fer o no fer castell de gamma extra. El primer castell va ser el 3de9 amb folre que, tot i treballar-ho, van poder fer.

El següent castell va ser el 2de9 amb folre i manilles, que tot i anar una mica justos de camises, van poder fer gràcies a la col·laboració de les altres dues colles. Per tancar la diada, van optar pel 4de9 amb folre, que amb sisens col·locats van decidir tirar avall.

Enguany, el problema amb el quatre és present a totes les colles i amb aquest ja van deu intents desmuntats de quatre folrat. Van tancar la diada amb el 5de8 i el pilar de set amb folre.

Festa Major de Bonastre
Aquest diumenge a la tarda, la població de Bonastre va tenir la presència dels Nens del Vendrell a cinc dies de la festa major de Santa Anna, patrona del Vendrell.

La diada va començar amb més d’una hora de retard a causa de la manca de serveis sanitaris a plaça. Van aprofitar la diada per rodar els castells que voldrien dur-hi o pujar un pis més a la plaça Vella del Vendrell divendres al migdia, en una actuació també en solitari.

Ahir van fer un 3de8 de sortida que ja tenen ben apamat i van seguir amb el 2de7, 4de7 i 5de7, aprofitant fins a quatre rondes.

Comentarios
Multimedia Diari