Les arts surten al carrer a Amposta en la sisena edició del FesticAM

El Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta reunirà més de 20 propostes multidisciplinàries a partir de demà i el cap de setmana

10 octubre 2019 11:20 | Actualizado a 10 octubre 2019 11:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amposta es convertirà en la capital de les arts de carrer. Exhibicions i espectacles de circ itinerant, passant per instal·lacions, titelles o tallers, seran les protagonistes del Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, a partir de demà, i durant tot el cap de setmana, amb un total de 20 propostes multidisciplinàries.

El director del FesticAM, Jordi Príncep, ha destacat que «Catalunya està exportant moltes propostes d’arts de carrer a festivals i programacions d’arreu del món, fet que fa que sigui un territori de referència en arts de carrer i Amposta vol ser-ne un dels focus de difusió. La nostra ciutat s’està dibuixant dins el territori com exponent d’innovació cultural, i ho fa acollint propostes capdavanteres en els diferents sectors artístics».

Aquesta edició, el FesticAM acollirà diverses novetats, una d’elles és la seva incorporació al programa ‘Fem Dansa’ del Pla Impuls de la Dansa de la Generalitat de Catalunya, fet que ha atorgat al Festival l’oportunitat de comptar amb espectacles multi premiats i artistes de renom internacional.

Pel que fa a la inauguració d’aquesta sisena edició, el divendres 11 d'octubre a les 21.30 h a la plaça Ramon Berenguer IV, la companyia Up Arte donarà el tret de sortida amb Aureo, un espectacle de circ amb acrobàcies d’alt nivell tècnic, en un espai on les relacions entre objectes i persones han estat calculades amb precisió i argument. Res és arbitrari. No hi ha història, no hi ha res a contar, només crear en l’espectador una atracció cap al que és visual, el contrast entre l’acollidor i la incertesa de cada element, cada salt, cada caiguda.

Posteriorment, a les 23 hores a la plaça de l’Ajuntament, seguirà l’espectacle Josafat, Gran Premi de Circ BBVA 2019 de la companyia Passabarret. Es tracta d’una adaptació en clau de circ de la clàssica novel·la modernista de Prudenci Bertrana que desconstrueix la passió, la por, les contradiccions, les obsessions, els contrastos i la tragèdia d’aquest Geperut de NotreDame català.

També aquest divendres, a les 19 hores al Casal, tindrà lloc Els arrugats, una obra de teatre sobre les diferents capacitats de cada persona, que reivindica que totes són valides, només cal descobrir-les i potenciar-les, a càrrec de la companyia l’Espill de la Fundació Mercè Pla.

Quan veiem un teló saben que allò que veurem a l’altre costat és una ficció i esperem que ens ajudi a entendre, oblidar o suportar la realitat d’aquest costat. Però ... I si posem un teló per emmarcar la realitat i la tractem com a ficció? Aquesta és l’essència de l’espectacle Al otro lado, de la companyia Zanguango Teatro i que es podrà veure el diumenge 13 d’octubre a les 11.30 hores al carrer Major.

L’entrada a tots els espectacles i tallers és gratuïta. Només s’haurà de reservar entrada per als espectacles en espais d’aforament limitat a la pàgina web de l’Ajuntament d’Amposta.

 

Impuls a la cultura i l’art en viu

El Festival Internacional de Teatre i circ d’Amposta neix l’any 2013. És un projecte que aposta per impulsar la cultura i les arts en viu al territori de les Terres de l’Ebre, ser nexe d’apropament i ressò cap al sud. El festival és també un espai de relació i diàleg, investigació, intercanvi i apropament.

Comentarios
Multimedia Diari