Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les bonificacions a l'AP-2 desvien més de 23.000 camions de l'N-240 de juliol a novembre

Els transportistes insten el govern espanyol en funcions a posar en marxa "immediatament" un altre pla de descomptes per enguany

ACN

Whatsapp
Un camió accedeix al peatge de l'AP-2 a Montblanc.

Un camió accedeix al peatge de l'AP-2 a Montblanc.

Des que el Consell de Ministres aprovés, el 3 de juliol de l'any passat, bonificacions de fins al 50% en el peatge de l'autopista per als camions que es desviessin voluntàriament de l'N-240 a l'AP-2 en el tram Lleida-Montblanc, han passat per aquesta segona via 117.428 vehicles pesats, 23.780 més que al 2014. Es tracta d'un 20,25% d'increment. La mesura també es va aplicar en cinc trams més a tot l'Estat. En un comunicat, la Federació Nacional d'Associacions de Transport d'Espanya (FENADISMER) n'han fet una valoració positiva, i insta el govern espanyol en funcions a que posi en marxa "immediatament" un nou pla de descomptes amb una dotació de 10 MEUR per a noves bonificacions, tal com contempla la Llei de Pressupostos, sense haver d'esperar que es conformi un nou govern.

Segons la FENADISMER, la mesura descongestiona les carreteres nacionals i millora la seguretat viària. El pla del 2015, dotat de 7,5 MEUR, tenia un caràcter experimental fins al 30 de novembre en sis trams de carretera de l'Estat. En total, segons el comunicat dels transportistes, s'han desviat 200.000 camions a les autopistes. On el pla ha tingut més seguiment, ja que han augmentat més d'un 50% els vehicles pesats que han circulat per l'autopista, és a l'AP-4 entre Sevilla i Xerès. A l'altra cara de la moneda, amb un 11,41%, trobem l'AP-1 entre Burgos i Armiñón.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También