Les bèsties dels petits, al carrer per Santa Úrsula a Valls

La capital de l'Alt Camp ahir va donar el tret de sortida als dies centrals de Santa Úrsula amb els infants com a protagonistes

19 mayo 2017 17:41 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cel amenaçava pluja i, efectivament, a primera hora de la tarda les primeres gotes es deixaven veure, un petit plovisqueig que va anar augmentant d’intensitat, però sense impedir el tret de sortida als dies centrals de la Santa Úrsula vallenca, fira dedicada a la copatrona de la ciutat i que s’allargarà fins diumenge amb un seguit de propostes i activitats de caràcter familiar i amb un fort component casteller.

Així, just després que els més menuts sortissin d’escola, mulassetes, cuques, pops i dracs van inundar els carrers de Valls per anunciar l’arribada de la Fira. Eren les bèsties de les escoles vallenques que sortien per participar en la 17a Mostra de Bestiari Escolar i Infantil que enguany, en lloc de celebrar-se com era tradicional el dissabte, s’ha avançat a divendres per donar un nou impuls a l’activitat.

D’altra banda, aquesta vegada es van crear dos itineraris diferents (un que sortia del passeig dels Caputxins i un altre, del passeig de l’Estació) i que confluïen al Centre Cultural per fer una balladeta conjunta.

Paral·lelament, al Pati es va obrir la 6a FiraCastells amb un total de 23 estands de jocs, entitats, mitjans de comunicació, llibreries i editorials, artesania i marxandatge, tots ells dedicats al món casteller.

Aquesta mateixa plaça també acull des d’ahir una quinzena d’activitats dirigides als més petits, el doble de propostes respecte a l’any passat. Entre les novetats, destaca una zona d’aventura amb arnesos que proposa fer un itinerari amb diversos elements com gronxadors verticals o xarxes d’escala. També s’ha incorporat per primer cop una tirolina de llarg recorregut i un selfie point per fotografiar-se amb la que va ser la primera escultura dedicada a un casteller a Catalunya. Per tal de regular els fluxos de participants en les activitats més sol·licitades, enguany s’han creat unes polseres al preu de 2 o 3 euros per jornada.

Les activitats continuaran durant el dia d’avui amb la FiraCastells oberta des de les 10 del matí fins a les vuit del vespre. A més a més, el fet casteller serà el gran protagonista del matí amb la celebració del 6è Simposi Casteller i els seus debats a l’antic convent del Carme.

Entre avui i demà Valls també serà l’epicentre del món caní amb la 5a Exposició Internacional Canina i 16a Exposició Nacional Canina. La mostra es farà a la sala Kursaal a partir de les 10 h amb la participació de més de 140 races i prop de 800 gossos vinguts d’arreu d’Espanya i Europa.

I si avui plou?

Davant les previsions de pluja, l’organització ha informat que en el cas de la FiraCastells es podria interrompre la zona d’aventura i el pont tibetà segons la intensitat de la pluja per raons de seguretat. Pel que fa als actes itinerants (volta dels gegants, correbous i correfoc) es realitzaran si en el moment de l’inici no plou i la previsió immediata és suficientment segura.

La revetlla de versions amb les fanfares Band Tocats i Tocabemolls es farà sonoritzada si des de les 17.30 h no plou. Si plogués durant la tarda i no es poguessin muntar els equips tècnics però en canvi el temps ho permetés a les 23.30 h, la revetlla es realitzaria a la mateixa plaça de l’Oli en format acústic.

Comentarios
Multimedia Diari