Les compres online al mercat de Tarragona augmenten un 700 %

09 junio 2020 10:07 | Actualizado a 09 junio 2020 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les parades del Mercat Central de Tarragona des de l’inici de la pandèmia han continuat donant servei als seus clients. El comerç de proximitat s’ha reivindicat en aquesta crisi i molts clients han confiat en un comerç conegut, amb persones de barri, per davant de les grans superfícies, gràcies a l’opció d’una proposta online eficient.

Per a que el virus no s’expandís havíem de bloquejar la circulació, però això és difícil amb el sistema alimentari que ens regeix, basat en un model de grans supermercats amb gran dependència de les importacions. Espanya és el sisè país més importador d’Europa, segons informes del Ministeri d’Agricultura i Pesca. Ho veiem als supermercats: els tomàquets del Marroc, els alvocats de Chile, els pebrots de Perú…

És un sistema en el que predomina l’eficiència i es basa en termes monetaris i que està allunyat del client: moltes grans superfícies es troben allunyades de les poblacions en centres comercials i obliguen a un desplaçament en cotxe.

Per altra banda, es suposava que havíem de quedar-nos a casa, encara que a les pitjors setmanes del confinament, les persones havíem de sortir a comprar aliments. Molts, de forma obligada, davant la impossibilitat de comprar online degut a la inexistència del servei al nostre supermercat o, en altres casos, pels llargs desplaçaments en els lliuraments de comandes.

La compra de producte fresc al Mercat Central de Tarragona va continuar, però la pandèmia del COVID-19 ha creat un canvi per força major en alguns hàbits de consum.  La compra online a través de la pàgina tgn.almercat.cat que aglutina les principals parades del Mercat i que operava des de l’any passat es va refermar i va suposar una opció molt important tant pels clients que no podien sortir com per les parades que havien vist com els seus clients es reduïen.

En aquest context, el comerç de proximitat es va erigir com l’opció més raonable, un comerç mes proper, amb un circuit curt, fixant més població al territori, que manté l’ocupació i està basat principalment en produccions locals: productes de menys kilòmetres i que, a més a més, són més segurs.

En aquest període es van vendre productes de mercat al gust i al tall, preparats com cada client els demana al mercat: tallats, embolcallats al seu gust. Però online. El millor d’un mercat tradicional són els seus productes i el servei únic i irrepetible que donen els responsables de les parades. Tot això es pot aconseguir comprant online al Mercat Central de Tarragona.

El lliurament de les comandes es va ampliar, donant cobertura a més clients i a més codis postals més enllà de la ciutat de Tarragona. Es van fer milers de lliuraments complint totes les mesures de seguretat i en un entorn, quan menys, de molta incertesa. L’empresa que va fer els lliuraments també és de proximitat i de Tarragona.

En plena desescalada molts clients segueixen confiant en el servei online com quelcom complementari a anar al Mercat. Quan es pot, es té temps i els equilibris entre la família i la feina ho permeten, anar al mercat és molt recomanable. Una gran experiència que et permet accedir a productes sans per a nosaltres i per al nostre entorn. Però quan no podem anar, o volem ser el més pràctics possibles amb el nostre temps, el servei online és l’opció més efectiva.

Algunes dades de tgn.almercat.cat

Parades del Mercat 15

Productes en venda 2000

Una comanda té peix, carn, fruita i verdura. El client aprofita per a comprar de tot.

Dies de lliurament de dilluns a dissabte

Lliurament gratuït a partir de comandes de més de 99 €

També és possible la recollida al mercat

Chat amb la parada, si es tenen dubtes d’algun producte.

Compres d’avui per demà.

Codis postals actius:

Tarragona 43001, 43002, 43003, 43004, 43005, 43006, 43007, 43008, 43100, 43110, 43130

Constantí 43120; El Catllar - 5 Estrelles: 43150; Els Pallaresos: 43150, 43151; Altafulla: 43893; Torredembarra 43830; La Riera de Gaià 43762; La Secuita: 43765; Perafort: 43152

Comentarios
Multimedia Diari