Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les entitats culturals de Tarragona impulsen la temporada de primavera més musical

Diari de Tarragona

Whatsapp

Aquest dimecres s’han presentat els cicles musicals que integren la Temporada de Teatres de Primavera i que impulsen les entitats culturals de la ciutat.

Des d’aquest mes de març i fins al juny es programen els espectacles que promouen les entitats i iniciatives culturals i que nodreixen el calendari des les arts escèniques de la ciutat, juntament amb la programació estable municipal.

La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha destacat i agraït la tasca de les entitats, patrocinadors i iniciatives privades de la ciutat per crear una oferta cultural plural i participativa que apropa la passió per les arts escèniques a la ciutadania amb espectacles per a totes les edats.

El 3 de març marcarà l’inici de la temporada amb el concert de l’Orfeó Català al Teatre Tarragona, l’espectacle forma part del cicle de Música Sacra sota la direcció de Joventut Musicals de Tarragona.

D'esquerra a dreta, Kike Colmenar i Maria Roig (Festival Ja Veus), Dionisio de la Varga (president de la
Cooperativa Obrera Tarraconense), Begoña Floria (consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona), Teresa Valls
(representant de Joventuts Musicals), David Allué (cicle el Cor a la Veu) i Jordi Vergés (director artístic XIV Festival
d'Orgue de Tarragona).

La Catedral també acollirà recitals en el marc d’aquest cicle, com el del Cor de Cambra Femení Scherzo el dissabte 10 de març i el concert de Setmana Santa Bach: Passió segons Sant Joan interpretat per l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Al mesos de maig i juny, arriba el XIV Festival d’Orgue de Tarragona sota la direcció artística de Jordi Vergés i que portarà a la Catedral de Tarragona reconeguts organistes com Joan Paradell, organista titular de la Cappella Ponitificia “Sistina” del Vaticà.

Música per a tothom és un cicle consolidat en el calendari cultural de la ciutat i que té com a objectiu apropar la música clàssica a tots els públics.

Joventuts Musicals impulsa aquest cicle que se celebra a l’Auditori de la Diputació de Tarragona i que començarà el dimarts 10 d’abril amb el concert Flauta & Guitarra a càrrec de Neus Plana i Maria Camahort. També proposa un homenatge a Telemann, en els 250 anys de la seva mort, serà el dimarts 15 de maig i estarà interpretat pel conjunt Atria, ensembla barroc.

Com a novetat, aquest any el cor In Crescendo, que celebra el 10è aniversari, organitza El cor a la Veu, un cicle de cant coral que reunirà un total de 24 cors no professionals de la ciutat.

L’Aula Magna de la URV serà l’epicentre d’aquests concerts que començaran el proper dissabte 3 de març amb Vedruna Cor. I el gran colofó final se celebrarà el dissabte 2 de juny al Teatre Tarragona que aplegarà tots els cors participants i oferiran un concert conjunt. S’hi aplegaran prop de 500 persones entre cantaires i músics.

En l’apartat de música contemporània, el Festival Ja Veus aposta per una programació on la interpretació vocal pren un protagonisme rellevant. Roger Mas presentarà el seu nou treball Parnàs al Teatre Tarragona el dissabte 14 d’abril.

El Teatret del Serrallo també s’estrenarà com a nou escenari del cicle i acollirà els concerts de Harrison Ford Fiesta, El petit de ca l’Eril i Judit Nedderman presentarà el seu darrer disc. El reconegut músic Mazoni oferirà un recital al Claustre del Seminari de Tarragona en el marc de la seva gira Carn, os i tot inclòs.

Al Magatzem continuen els cicles de Jazz, folk i dansa que impulsa la conselleria de Cultura i que apropen al públic les arts escèniques amb espectacles de petit format. Els tres cicles ofereixen una mostra de cada gènere amb propostes actuals i contemporànies. Les propostes es complementen amb la programació de petit format que ja tenen en marxa la recent estrenada Sala Trono – Armanyà i la Cooperativa Obrera Tarraconense.

Pel que fa la temporada estable, s’han programat 26 espectacles, 24 es realitzaran al Teatre Tarragona, la Passió segons Sant Joan es podrà veure a la Catedral i el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona al Teatre Metropol.

Entre els noms més destacats, pujaran a l’escenari del Teatre Tarragona la producció del TNC Frankenstein, amb Joel Joan i Àngel Llàcer, Cyrano amb Lluís Homar i Moby Dick protagonitzada per Josep Maria Pou.

Les entrades estan disponibles al web http://teatres.tarragona.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona, a la Rambla Nova, 11.

Més informació: http://teatres.tarragona.cat

Temas

Comentarios

Lea También