Les entitats, protagonistes de les festes d’hivern de la Canonja

Durant dos caps de setmana, aquest i el vinent, la Canonja s’omple d’activitats diverses per celebrar la Festa Major deSant Sebastià

18 enero 2019 09:56 | Actualizado a 18 enero 2019 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de Sant Sebastià de la Canonja està a tocar. Els canongins i canongines podran gaudir de les festes des d’avui mateix i fins al 27 de gener. L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, posa en relleu la força que tenen aquestes festes envers la població i l’entorn: «La Festa Major d’Hivern és la petita però, és clar, és la del patró del nostre poble i per a nosaltres té molta importància. Hem procurat mantenir sempre el dia 20, el dia de Sant Sebastià, el nostre patró. Des que la Canonja ha tingut més autonomia recuperant la municipalitat, se li donen molta importància a les nostres festes. Són un símbol de la nostra identitat».

Aquest divendres, per donar el tret de sortida a les festes, es realitza un dels actes principals de les festes, i dels més estimats pels canongins. Es tracta de la baixada de carretons, en la qual les entitats i grups d’amics construeixen un vehicle per ser els més ràpids de la festa. L’alcalde explica que «primer va començar com un joc dels més joves del taller infantil del PIJ i s’ho han fet molt seu, però cada vegada hi participa més gent». Aquesta és la seva a la vint-i-tresena edició i s’espera la mateixa bona assistència de participants i també de públic.
En la baixada de carretons és imprescindible la participació dels canongins, com també ho són a la resta d’activitats. «Efectivament, les entitats tenen un paper molt important juntament amb l’Ajuntament. A la Canonja tenim entitats molt potents. I gràcies a elles, a les que organitzen actes i hi participen, les festes són més lluïdes» explica Muñoz.

Música, esport i animals

La música serà un dels protagonistes dels dos caps de setmana de festa major, començant pels concerts d’aquesta nit. Els grups que amenitzaran la nit seran Sal 150 i Pepet i Marieta. També durant el cap de setmana i el proper les nits estaran plenes de propostes, amb l’Orquestra Maravella i discjòqueis aquest mateix dissabte.

Els animals tindran el seu espai, amb una exposició canina aquest dissabte al parc del Mas de l’hort de l’abeurador, a càrrec de la Reial Societat Canina de Catalunya. Els millors gossos del territori mostraran les seves habilitats i talents, així com la seva bellesa. També l’esport hi tindrà cabuda amb diverses propostes. Els salts dels skaters ompliran un any més l’Skate Park Municipal amb un campionat ple de trucs espectaculars dels participants. Una de les novetats d’enguany serà l’exhibició i partit de Horse ball, una disciplina esportiva que enfronta dos equips muntats a cavall. El programa complet es pot consultar al web de l’Ajuntament de la Canonja.

Comentarios
Multimedia Diari