Les entitats surten al carrer per reivindicar el seu paper a Alcover

Ahir el municipi es va omplir d´activitats en una iniciativa ja recuperada l´any passat. L´objectiu és donar a conèixer l´activitat i la importància del teixit associatiu a la vila durant una jornada

19 mayo 2017 22:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Durant la jornada d’ahir, els carrers d’Alcover es van omplir d’activitats de tot tipus per celebrar la Diada de les Entitats. Es tracta d’una iniciativa recuperada ja l’any passat amb l’objectiu de reivindicar l’activitat social del municipi i el paper de les entitats com a elements de participació i de cohesió ciutadana.

Una desena d’entitats alcoverenques van prendre part d’aquesta diada de caràcter lúdic, cultural i festiu que es va posar en marxa a les nou del matí i que no va finalitzar fins ben entrada la nit amb un concert a la terrassa del Cercle d’Amics.

La jornada va començar amb les matinades a càrrec de la Batucada Kukupraks pels carrers i places de la vila. A continuació, va ser el torn de l’Escola d’Adults i Llar de Jubilats, que van organitzar un torneig de bitlles catalanes a la plaça Lluís Companys.

La festa també va comptar amb una gimcana infantil, una exhibició de patinatge artístic amb música en directe, jocs inflables i un torneig quadrangular de veterans.

Al migdia l’església vella va acollir un vermut solidari. Tots els diners recaptats seran destinats als damnificats pel Terratrèmol del Nepal. A continuació, els membres de les diferents entitats participants en la diada van gaudir d’una paella popular al Cercle d’Amics.

La tarda va venir marcada per les exhibicions de caràcter més cultural amb una cercavila pels carrers del municipi on van participar el Ball de Diables Bruixots d’Alcover, la Banda de l’Escola Municipal de Música d’Alcover, Major Entreteniment i els Grallers d’Alcover. A les 18.30 h va ser el torn de l’actuació castellera.

Els Xiquets d’Alcover, els Brivalls de Cornudella i la Colla de la Il·lusió van ser els encarregats de fer les seves construccions a la plaça del Portal. La festa va finalitzar amb una actuació del grup local Allcovers i els Pere Anton i Tu a la terrassa del Cercle d’Amics.

 

Ruta de tapes

Dins dels actes de la Diada de les Entitats es va incloure la segona edició de la ruta de tapes Alcopica. Per 2,5 euros, els alcoverencs van poder degustar una tapa acompanyada per una beguda dels 11 restauradors participants, tres més que l’any passat.

Comentarios
Multimedia Diari