Les escoles crearan 12 nans de vallenques i vallencs notables

Els alumnes prendran part en uns tallers creatius conduïts per l’escultor Ferran Rei

30 enero 2020 09:30 | Actualizado a 30 enero 2020 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Comissió Decennals a les escoles ha anunciat una de les seves principals activitats al voltant de les Festes Decennals de la Mare Déu de la Candela 2021. Des del proper mes de febrer els dotze centres educatius participants, que integren l’esmentada comissió, realitzaran uns tallers creatius per gestar dotze Nans, com a homenatge a dotze vallenques i vallencs notables, que els mateixos centres escullen. Es tracta d’una experiència pionera al país ja que per primer cop els diferents centres d’ensenyament treballaran sota la conducció d’un mateix escultor imatger, Ferran Rei Domingo, en un únic projecte compartit per tots.

Diferents personatges locals, sis dones i sis homes, sis vallenques i sis vallencs, seran els protagonistes del nou grup festiu que escull la Comissió Decennals a les escoles. Els modelaran l’alumnat dels centres Eladi Homs, Eugeni d’Ors, Baltasar Segú, Enxaneta, La Candela, Lledó, Claret, Cor de Maria, Rocabruna, Jaume Huguet, Narcís Oller i Serra de Miramar. Per tant, tant les escoles com els instituts s’integren en l’experiència que s’ha anat preparant els darrers mesos. Els tallers per a la creació dels Nans seran conduïts per un artista imatger Ferran Rei Domingo, del Taller d’Art i Creacions Ferran, de Tarragona, qui, entre d’altres, ha realitzat les figures dels Gegants Egipcis de Tarragona el 2017 encarregats per la colla gegantera del Passeig Torroja, i rebuts amb gran acceptació popular.

Els nous Nans, acompanyats d’una formació musical, participaran en la Mostra d’imatgeria escolar que, en format de cercavila, recorrerà els carrers de Valls el primer dissabte de les Decennals, el dia 30 de gener de 2021, durant el matí. Així la cercavila escolar en què habitualment participen les bèsties de cada centre, sumarà aquest nou element transversal i conjunt dels dotze centres de la ciutat.

Paral·lelament a la creació de cada Nan, els centres realitzaran un treball en format audiovisual sobre cada personatge. Els resultats es visionaran durant les diferents jornades de les Decennals 2021.

Comentarios
Multimedia Diari