Les famílies contràries a les proves diagnòstiques denuncien pressions

Pares i mares de Picamoixons diuen que Ensenyament vol 'obligar' els seus fills a fer els examens quan tornin a l'escola

19 mayo 2017 19:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un grup de famílies de l’escola Rocabruna de Picamoixons, a Valls, ha decidit denunciar les pressions que estan patint pel fet d’oposar-se a les proves d’avaluació diagnòstica que entre ahir i avui s’estan realitzant als cursos de 6è de primària de tots els centres de Catalunya, i que a mitjà mes d’abril es van fer a 3r.

Els Serveis Educatius Alt Camp-Conca de Barberà els han informat que les proves són obligatòries, però les famílies no es volen quedar de braços plegats i ja han fet arribar instàncies per escrit al Departament d’Ensenyament, Serveis Territorials i a la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. «De moment, però, únicament hem obtingut respostes verbals, reiterant l’obligatorietat de les proves, però nosaltres les volem per escrit», assenyalava ahir una de les mares de l’escola de Picamoixons, Raquel Porcel, mentre es manifestava davant les oficines dels Serveis Educatius de l’Alt Camp, situades a Valls.

Una altra mare, Montse Aumatell, afegia que des de la Inspecció dels Serveis Educatius de l’Alt Camp «ens han comunicat que els alumnes absents seran igualment examinats un altre dia». Malgrat tot, les famílies objectores asseguren que la Resolució que regula aquestes proves «no hi ha la paraula ‘obligatòria’ enlloc». A més a més, des de la Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI) s’assenyala que l’Alt Camp-Conca de Barberà és l’única zona on la inspecció «ha mantingut una postura inflexible». «A gran part del territori s’ha respectat el dret legítim a l’objecció de consciència de les famílies. Per tant, els alumnes que no han assistit a classe durant la protesta, simplement han estat considerats com a absents i no se’ls ha forçat a realitzar els exàmens després del període que s’havia marcat», s’explica des de la XEI.

Les proves

Entre ahir i avui, més de 77.000 alumnes de 6è de primària de 2.239 centres de tot Catalunya estan realitzant unes proves que avaluen el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa.

Aquests exàmens compten amb objectors, com és el cas del grup de famílies de l’escola Rocabruna de Picamoixons, que consideren que les proves «no avaluen el sistema educatiu per millorar-lo, sinó que només pretenen classificar les escoles i els alumnes entre ‘millors’ i ‘pitjors’». Davant aquesta disconformitat, ahir el 40% d’alumnes d’aquest centre de l’Alt Camp no van assistir a l’escola.

Comentarios
Multimedia Diari