Más de Tarragona

Les famílies que gastin menys aigua a Tarragona se li congela la tarifa de 2019

El Fons Social incrementa fins a situar-se en 105.000 euros i es manté la tarifa social per ajudar a les famílies amb recursos escassos

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Mauri

FOTO: Mauri

Les famílies amb menys consum veuran congelat el preu de l’aigua a la factura de l’any vinent. Això representa que el 30% dels tarragonins no veuran incrementada la factura de l’aigua l’any 2019.

Aquesta és la proposta que ha aprovat el Consell d’Administració d’Ematsa d’aquest mes d’agost i que ratificarà el plenari de l’Ajuntament de Tarragona al setembre. Pels consums més elevats d’aigua de mitjana la tarifa s’actualitzarà, per sota de l’IPC previst, en un 1,45% per 2019.

Aquesta actualització de preus permetrà executar un Pla d’Inversions valorat en 4,5 milions d’euros que s’executaran abans que acabi aquest any i es concreten en:

  • Renovació fibrociment C/Salines-Sant Domènec
  • Desafectació fibrociment baixada Bonavista a Muntanyeta Oliva
  • Renovació fibrociment i/o mallat canonades (urb. Cala Romana)
  • Renovació i mallat canonades fibrociment
  • Nova canonada PPU-30 per independitzar connexió mina PII amb ETAP

“A Tarragona tenim la tarifa de l’aigua més baixa de les ciutats de més de 100.000 habitants”, recorda l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i conclou: “Fem esforços constants per la renovació de la xarxa de l’aigua”.

Increment del Fons Social

Un altre dels punts positius és el fort increment de la partida destinada al Fons Social. És a dir, per aquest any s’han destinat 95.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica, mentre que l’any vinent hi haurà un augment de 10.000, per la qual cosa es destinaran 105.000 euros.

Es tracta de l’increment més significatiu d’aquesta partida d’ençà que es van crear aquests ajuts socials. L’any passat van beneficiar-se 562 famílies tarragonines.

Recordem que aquest Fons Social Extraordinari es va crear fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i Ematsa el 2013 i “d’aquesta manera l’Ajuntament de Tarragona i Ematsa s’avançaven a la mateixa llei. Vam ser el primer ajuntament a fer el possible perquè cap família que no tingués recursos pogués fer front al pagament de la factura de l’aigua”, remarca l’alcalde Ballesteros. I afegeix: “Demano a l’Agència Catalana de l’Aigua que ens ‘perdoni’ el cànon que paguem tots a la factura de l’aigua i així també contribuiran al Fons Social”.

El Fons Social és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica. Per aquest motiu, està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Ematsa l’import del servei d’aigua potable i clavegueram. Així mateix, tant l’Ajuntament de Tarragona com Ematsa refermen la seva voluntat de no tallar l’aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica. Per aquest motiu, també s’ha implantat la tarifa social, que ja ha beneficiat a 620 famílies identificades com a vulnerables.

Els requisits per l’obtenció de l’ajut són:

  • Ser titular o llogater d’un contracte individual de subministrament d’aigua potable per abastament domiciliari del seu habitatge habitual amb EMATSA.
  • Sols serà d’aplicació en aquells contractes en què sigui residència habitual.
  • Haver estat beneficiari de prestacions econòmiques, o ser usuari de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i tenir expedient on s’hagin valorat “necessitats relacionades amb la falta de medis per la cobertura de necessitats bàsiques” en els dos últims anys. 

Temas

Comentarios

Lea También