Les famílies vallenques amb pocs recursos tenen assegurat el subministrament d'aigua

Sorea i Ajuntament han signat un conveni de col.laboració en què l'empresa destina 6.000 euros anuals a dotar d'aquest servei als més necessitats

19 mayo 2017 17:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Valls i SOREA, empresa concessionària del servei de subministrament d'aigua a la ciutat, han signat avui un conveni de col·laboració que consolida el fons de solidaritat per a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i amb dificultats per fer front al rebut de l'aigua. Avui han signat el conveni el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament i regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, i el director de Concessions de Catalunya Sud de SOREA, Emili Giralt.

La línia d’ajut a fons perdut serà dotada per SOREA amb uns 6.000 euros anuals aquest any 2016, el doble que l’any anterior. Els ajuts van destinats a les persones amb dificultats econòmiques per tal de garantir el subministrament d'aigua potable al seu habitatge. El conveni estableix la col·laboració de la regidoria de Serveis Socials que valorarà les persones en situació de risc per a la concessió dels ajuts i el pagament dels rebuts de l'aigua a càrrec d'aquest nou fons de solidaritat.

El nou fons permetrà garantir el subministrament d'un servei bàsic com és l'aigua potable a les famílies que es trobin en situació econòmica precària. D'aquesta manera, amb l'atorgament dels ajuts en base a aquest nou conveni, també s'ajornaran les factures pendents de pagament que l'abonat pugui tenir acumulades i així es mantindrà obert el subministrament d'aigua.

Aquest conveni s'afegeix a les línies d'ajuts socials que l'Ajuntament ja té obertes per fer front a situacions de pobresa energètica. En el que portem d'aquest any 2016, la regidoria de Benestar Social ha tramitat 194 ajuts municipals, per un import total de 19.081 euros, per garantir el subministrament d'aigua, llum o gas a vallencs amb baixos ingressos econòmics i que van acreditar la impossibilitat de fer front als rebuts. L'any 2015 es van concedir 226 ajuts municipals, per un import de 22.607 euros. Els interessats a acollir-s'hi poden adreçar-se a les oficines dels Serveis Socials de l'Ajuntament.

L'Ajuntament de Valls ja fa temps que s'ha avançat a la llei de mesures urgents contra els desnonaments i la pobresa energètica aprovada pel Parlament de Catalunya per donar resposta a les situacions d'emergència i pobresa energètica.

 

Comentarios
Multimedia Diari