Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les farmàcies de Tarragona facilitaran la recollida de mostres als invidents

Les mostres abracen un ampli ventall, com orina, sediment, cultiu, prova d'embaràs, paràsits intestinal o test de l'alè, entre d'altres

EFE

Whatsapp
FOTO: PERE FERRÉ

FOTO: PERE FERRÉ

Les farmàcies de Tarragona facilitaran la recollida de mostres als invidents en virtut de l'acord rubricat entre el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) i l'ONCE, informen les dues organitzacions.

S'ha dut a terme una acció conjunta per facilitar l'accés a la informació sobre les instruccions de recollides de mostres a les persones cegues o amb discapacitat visual greu.

Les mostres abracen un ampli ventall, com orina, sediment, cultiu, prova d'embaràs, paràsits intestinal o test de l'alè, etc.

Les instruccions incorporen un codi QR que l'usuari rebrà en format imprès quan vagi a la farmàcia a sol·licitar la informació sobre la recollida de mostres.

Els documents tenen el codi QR col·locat a la part superior dreta i els farmacèutics lliuraran el full i retallaran la punta superior dreta per facilitar l'ús a les persones amb discapacitat visual.

D'aquesta manera, aquestes podran localitzar ràpidament en quina part del document es troba el codi QR i poder llegir-lo amb el seu lector.

"Per a les persones cegues aquesta iniciativa fa augmentar la seva autonomia, ja que permet que el nostre col·lectiu pugui accedir a la informació impresa de manera independent", ha dit la directora de l'ONCE a Tarragona, Sara Gimeno.

El president del COFT, Joaquim Nolla, ha assenyalat de la seva banda que "aquesta iniciativa neix de la voluntat dels farmacèutics de ser agents de salut a peu de carrer i al servei de la població".

El COFT aglutina prop de vuit-cents col·legiats que es consideren els agents de salut més pròxims a la població.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También