Les farmàcies de Tarragona facilitaran la recollida de mostres als invidents

Les mostres abracen un ampli ventall, com orina, sediment, cultiu, prova d'embaràs, paràsits intestinal o test de l'alè, entre d'altres

19 mayo 2017 17:47 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les farmàcies de Tarragona facilitaran la recollida de mostres als invidents en virtut de l'acord rubricat entre el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) i l'ONCE, informen les dues organitzacions.

S'ha dut a terme una acció conjunta per facilitar l'accés a la informació sobre les instruccions de recollides de mostres a les persones cegues o amb discapacitat visual greu.

Les mostres abracen un ampli ventall, com orina, sediment, cultiu, prova d'embaràs, paràsits intestinal o test de l'alè, etc.

Les instruccions incorporen un codi QR que l'usuari rebrà en format imprès quan vagi a la farmàcia a sol·licitar la informació sobre la recollida de mostres.

Els documents tenen el codi QR col·locat a la part superior dreta i els farmacèutics lliuraran el full i retallaran la punta superior dreta per facilitar l'ús a les persones amb discapacitat visual.

D'aquesta manera, aquestes podran localitzar ràpidament en quina part del document es troba el codi QR i poder llegir-lo amb el seu lector.

"Per a les persones cegues aquesta iniciativa fa augmentar la seva autonomia, ja que permet que el nostre col·lectiu pugui accedir a la informació impresa de manera independent", ha dit la directora de l'ONCE a Tarragona, Sara Gimeno.

El president del COFT, Joaquim Nolla, ha assenyalat de la seva banda que "aquesta iniciativa neix de la voluntat dels farmacèutics de ser agents de salut a peu de carrer i al servei de la població".

El COFT aglutina prop de vuit-cents col·legiats que es consideren els agents de salut més pròxims a la població.

Comentarios
Multimedia Diari