Les faves agafen el relleu al calçot durant la primavera a Valls

La favatada popular se celebrarà el 14 d’abril amb una festa familiar en què prendrà 
part el gegantó infantil Lladrefaves i es presentaran els nous vins de la Cooperativa

05 abril 2018 06:49 | Actualizado a 05 abril 2018 06:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls acomiada la temporada del calçot i dona la benvinguda a la de la fava. Si bé la ciutat es caracteritza per aquest producte tan arrelat a la terra ara també volen donar a conèixer un altre conreu d’horta molt propi del territori.


El punt àlgid serà el dissabte dia 14 amb la celebració de la primera edició de la Favatada Popular, una jornada en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu de 2 euros.


Durant la presentació d’ahir al Mas Esquilatxe, el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris va destacar que «vam creure oportú aprofitar un altre dels productes estrella i volem posicionar la ciutat com referent de la gastronomia del Camp de Tarragona i al voltant de l’horta».


Francesc Mateu, un productor local va explicar que «des de fa una setmana hem començat a collir la més primerenca, que és la reina mora, i ara d’aquí poc serà la d’aigua dolça, la típica de Valls. Sempre ens hem dedicat a l’horta». 
La festa començarà a les onze del matí amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils el Lladrefaves i la gegantona.

Aquests dos gegantons infantils recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves.Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat Kesse i el blanc La Pera.


La regidoria i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors d’aquesta primera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. 
El punt àlgid serà la celebració de la Favatada. La festa tindrà lloc a partir de les onze del matí al Pati amb música, inflables i animació infantil. Amb la degustació es regalarà un plat de record de la jornada


Setze  maneres de cuinar
La Mostra de Cuina de les Faves als restaurants arrencarà abans, en concret el dia 9 d’abril i s’allargarà fins al 23. Durant aquestes dues setmanes, setze restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una Mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.


La Mostra també servirà per destacar totes les propietats de les faves, un llegum amb un alt contingut d’aigua i poques calories.  I és que la temporada de les faves dura entre dos i tres mesos. Cada varietat se l’associa sovint a un tipus de cocció i emplatat.

Comentarios
Multimedia Diari