Les infermeres de TGN reclamen al nou conseller de Salut més professionals i un major reconeixement

CODITA espera que Argimon sigui sensible amb el col·lectiu i reivindica l'"enorme tasca" que fan

25 mayo 2021 15:45 | Actualizado a 25 mayo 2021 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) espera que Josep Maria Argimon, que ha de ser nomenat nou conseller de Salut en les properes hores, sigui sensible amb el col·lectiu d'infermeres i li demana més professionals. Segons indica CODITA en un comunicat, a Catalunya falten 23.000 infermeres. La ràtio d'infermeres a Tarragona és de 5,06 per cada 1.000 habitants, menor que la de l'estat espanyol (6,09), que ja és molt més baixa que la de la mitjana europea (8), assenyalen. CODITA reclama més reconeixement a les infermeres, que creu que "no s'està produint, malgrat l'enorme tasca feta abans i durant la crisi sanitària" del coronavirus, i més lideratge d'aquestes professionals en llocs de presa de decisió.

CODITA destaca l'evidència científica que millorar les ràtios infermera-pacient "disminueix la morbi-mortalitat dels pacients ingressats i millora l'estat de salut de la població". El col·legi també veu "imprescindible" potenciar el lideratge de les infermeres i destaca que només un 3% d'aquestes professionals de Tarragona i Terres de l'Ebre ocupen llocs directius i de gestió.

Les infermeres lamenten la "poca visibilitat" en el primer nivell assistencial tot i ser "claus en el seguiment dels pacients crònics, fràgils i en situació de dependència". CODITA assenyala que, arran de la pandèmia, cal recuperar la proximitat i l'acompanyament a les persones que viuen amb una malaltia crònica i accelerar els programes de prevenció i promoció de la salut que es fan des de l'atenció primària.

CODITA també demana recuperar "el 5% del seu sou que va ser retallat fa deu anys per la crisi econòmica" i que, com a treballadores de l'administració, les infermeres titulades tinguin reconeguda la Categoria A, pròpia dels qui tenen un grau universitari.

Comentarios
Multimedia Diari