Más de Tarragona

Les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula se celebraran del 3 al 19 de maig

El Convivium obrirà les jornades el 30 d’abril i enguany comptarà amb la participació del restaurant Les Moles (Ulldecona) guardonat amb una estrella Michelin

Diari de Tarragona

Whatsapp
Les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula se celebraran del 3 al 19 de maig

Les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula se celebraran del 3 al 19 de maig

Aquest matí s’ha presentat la 22a edició de les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula, organitzades pel Patronat Municipal de Turisme i el col·lectiu Tàrraco a Taula, que se celebraran del 3 al 19 de maig en el marc del Festival Tàrraco Viva.

Aquest any, són nou restaurants i una pastisseria els encarregats d’oferir prop d’un centenar de plats, que des d’una visió actual, reinterpreten la cuina de l’antiga Roma.

Els establiments participants són Àpats Quattros, Ares, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Sadoll Restaurant, Les Voltes, La Xarxa i la pastisseria Velvet MGL. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez ha explicat que “les jornades ja s’han consolidat en el calendari cultural i gastronòmic de la ciutat”  i ha afegit que “donen a conèixer la nostra història i ens posicionen com una destinació turística que té cura del seu llegat, tant el material com l’immaterial, ja que les jornades són una perfecta combinació de divulgació històrica i promoció de la cuina mediterrània de la ciutat”.

Els restauradors ofereixen diverses propostes reinterpretant receptes de l’antiga Roma en forma de plats i racions, menús i també degustacions. Els preus oscil·laran entre els 5 i 7 euros dels plats i racions, 3.50 i 4.50 euros les propostes dolces mentre que els menús s’oferiran a un preu de 25€.

Les jornades compten amb l’assessorament en gastronomia i enologia històrica de dos experts, Joan Gomez Pallarès, doctor en Filologia Clàssica i autor del Blog de Vinis i Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili; d’aquesta manera integren el vessant científic i el rigor històric en l’adaptació de les nomenclatures i en el maridatge dels vins amb les diferents propostes dels restauradors.

Convivium MMXIX

El ‘Convivium MMXIX’ que recrea un banquet-bufet de l’antiga Roma obrirà les jornades Tàrraco a Taula el 30 d’abril a les 20.30 h al claustre del Centre Tarraconense El Seminari.

Enguany l’esdeveniment presenta una novetat important, comptarà amb el restaurant Les Moles, d’Ulldecona, reconegut des de 2013 amb una estrella Michelin. El prestigiós cuiner Jeroni Castell participarà al sopar oferint als comensals un showcooking i una degustació de dos tastets de cuina romana: ‘Versió cruixent del rostit de pollastre’ i ‘Piruletes d’OOVE (Oli d’Oliva Verge Extra) d’Oliveres Mil·lenàries).

A l’edició d’enguany participen els restaurants Àpats Quattros, Ares, Cocvla, El Llagut, La Xarxa i la pastisseria Velvet MGL, es servirà pa romà artesà, vins naturals i cervesa elaborada especialment per a l’ocasió. També es comptarà amb la col·laboració i presentació de l’oli d’oliva verge extra D.O.P Siurana

L’acte estarà amenitzat pel grup de reconstrucció històrica Thaleia, que recrearà la quotidianitat d’un banquet romà amb tots els seus personatges.

Temas

Comentarios

Lea También