Les lletres rurals de Susannes inauguren el festival Ja Veus al Teatret del Serrallo

Sis concerts i tres activitats culturals fins al 12 d’abril per diferents espais de Tarragona

06 marzo 2019 10:34 | Actualizado a 07 marzo 2019 12:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El festival Ja Veus donarà el tret de sortida aquest diumenge, 10 de març, amb una festa de presentació en què la música i el vermut seran els protagonistes. La cantautora rural Susannes i la formació Clementina seran les encarregades d’encetar la tercera edició del cicle musical a partir de les 12 h del migdia, al Teatret del Serrallo. Un festival basat en la interpretació vocal que s’allargarà fins al 12 d’abril en diferents espais de Tarragona. 

La cantautora rural Susannes explicarà la vida pagesa des de la seva experiència amb un recull de cançons pròpies ‘Cultivant la terra’. Amb la guitarra a la mà, tractarà temes com l’agroecologia i la sobirania alimentària.  

De fet, Susannes participa en el Ja Veus després de ser la guanyadora de la primera edició del festival Portautors/es. Un cicle que es va celebrar el novembre passat i que tenia l’objectiu de descobrir nous talents locals. El primer premi la va guardonar amb la participació en diferents festivals de referència del territori. Per la seva banda, el duet Clementina presentarà Darrere el vent, amb una reflexió sobre l’amistat.  

La festa de presentació anirà acompanyada d’un vermut, gentilesa de Vermuts Miró, en el qual assistiran membres del món artístic i musical. Una manera d’encetar el festival, però també d’unir el sector i poder intercanviar impressions en clau territorial. El doble concert és gratuït i ja es pot sol·licitar la invitació a través de la pàgina web www.entradium.com. 

Propostes musicals úniques
El festival Ja Veus arriba al seu tercer any de vida amb activitats per a tots els públics i amb l’objectiu de sorprendre. En total, ofereix sis concerts i tres activitats culturals que s’allargaran fins al 12 d’abril, en diferents espais de Tarragona.

Un cicle que guanya en nombre d’espais, activitats i en participació d’entitats locals. De fet, el següent concert serà el divendres 15 de març al Caixaforum. El trio de veus negres The Sey Sisters presentarà Rise. Un projecte que neix de la necessitat de visibilitzar un sector social que poques vegades es té en compte: el col·lectiu ‘afro’ i les i els afrodescendents. Les entrades es poden adquirir a través de caixaforum.es/es/tarragona/concierto. 

El 16 de març és el torn d’Espaldamaceta, al Teatret del Serrallo, que torna després de dos anys de silenci amb un disc íntegrament en català, Millor que mai. 

El 17 de març, l’Escola Conservatori de Música de Tarragona acull l’espectacle familiar Al compàs dels contes ‘La Mariona i el monstre’, dirigit per Montserrat Pijuan i narrat per Imma Pujol. El 20 de març el xou gratuït repeteix a la Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona.

La jove Paula Valls arriba el 29 de març al Teatre el Magatzem amb el seu primer treball de llarga durada, I Am. Un disc intimista en què s’atreveix a explorar en el món del soul i també amb pinzellades del folk i el blues. 

El polifacètic Pau Vallvé torna el 30 de març al Teatret del Serrallo amb el seu setzè disc, Life vest under your seat. Un treball que fa ús de la ironia i també de nous missatges en positiu. 

El 3 d’abril es fa el Mínimus Concert,  taller de música per a nadons a la Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona. 

El poeta Josep Pedrals obre el 6 d’abril, al Teatret del Serrallo, a la reflexió sobre qüestions de poètica i de la vida amb Els límits del Quim Porta.

Finalment, el 12 d’abril es farà la projecció del documental Namrud a la Biblioteca Pública de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari