Les mobilitzacions causa de la sentència del Procés alteren el cap de setmana casteller

La diada de l’Esperidió se suspèn, mentre que l’actuació de la colla dels Xiquets de Tarragona i la Festa Major d’Alcover es mantenen

19 octubre 2019 07:20 | Actualizado a 19 octubre 2019 07:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de setmana casteller ha quedat afectat per les mobilitzacions a causa de la sentència del procés català arreu del país.

En el camp de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, i conjuntament amb les quatre colles participants, van decidir anul·lar la diada de l’Esperidió que havia de tenir lloc avui a la tarda.

D’aquesta manera, la Jove de Tarragona ha donat per closa la seva temporada.

Així mateix, les colles van suspendre o aplaçar els assajos de la setmana per permetre que els castellers i castelleres poguessin desplaçar-se a les protestes. La gran majoria d’elles han mostrat el seu suport als presos i la condemna rotunda a la sentència.

Incertesa d’acord amb el context

Els Xiquets de Tarragona tenen una cita important avui a les 18 h a la plaça Corsini de la ciutat.

Fins al moment, la diada es manté sota la incertesa del què pugui succeïr al país. Així mateix, Oriol Peiró, cap de colla, desconeix les intencions d’avui a falta de saber el nombre de camises que arrossegaran a plaça.

Tot i així, la formació podria optar entre els castells de la gamma alta de set i tantejar algun bàsic de vuit.

De la mateixa manera passa per les festes d’Alcover. La Colla Jove Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus actuen demà a les 12 h. Ambdues formacions arriben amb un assaig aquesta setmana i, per tant, restarien condicionades.

Els d’en Gassó preveu una jornada plàcida i tranquila on volen rodar estructures per treballar la canalla amb la mirada posada a Santa Úrsula. Optarien per castells de la gamma alta de vuit, en funció del nombre de camises que portin a plaça.

Els Xiquets de Reus resten a l’expectativa del context social que viu el país i del nombre de castellers disponibles.

Tot i així, els de la camisa avellana portarien la gamma alta de set o els bàsics de vuit sense voler apretar i estirar la màniga més del habitual.

Els Nois de la Torre actuen avui a les 18 h a Sant Pere de Ribes. Estaran acompanyats de la Jove de Sitges i els Castellers de les Roquetes.

Els torrencs també resten amb dubtes sobre quines construccions podran afrontar avui, ja que molts castellers no han pogut garantizar la seva assistència a la diada.

Més d’un centenar de camises blau-cel viatjaran a Mallorca el proper cap de setmana on hi esperen portar els bàsics de set.

D’aquesta manera, els d’en Dani Marin afroten l’últim tram de la temporada que estan a punt de cloure el proper u de novembre.

Comentarios
Multimedia Diari