Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les noves tarifes de zona blava de Valls, en marxa la segona quinzena de gener

Els usuaris hauran de pagar 5 cèntims més per la primera hora d'estacionament, passant dels 0,95 actuals a 1 euro. També s'incorporen noves zones, com la plaça de l'Estació

Montse Plana

Whatsapp
La ciutat de Valls actualitzarà els preus de les zones blaves a partir de la segona setmana de gener. FOTO: MONTSE PLANA

La ciutat de Valls actualitzarà els preus de les zones blaves a partir de la segona setmana de gener. FOTO: MONTSE PLANA

Els veïns de Valls experimentaran les noves tarifes de les àrees d’aparcament regulat a partir de la segona quinzena de gener, segons fonts municipals. Fins ara únicament s’havia dit que la nova regulació seria efectiva a partir de gener, però encara no s’havia marcat una data. A partir de llavors, els usuaris hauran de pagar 1 euro els primers 60 minuts d’estacionament en zona blava, 5 cèntims més que actualment, que el preu és de 0,95.

La mesura també inclou una ampliació dels horaris i les zones regulades. En aquest sentit, a la tarda s’haurà de començar a pagar mitja hora abans, és a dir, a les 16.30 h en lloc de les 17 h, i seguirà finalitzant a les vuit del vespre. L’horari dels matins continuarà sent de 9 a 13 h, a excepció de la zona del Vilar, on ja el dia d’avui al matí és gratuïta. En aquest àmbit, a les tardes s’haurà de pagar de 16.30 a 21 h.

Pel que fa a les noves zones de regulació, el carrer Bisbe Palau (paral·lel a l’Avenir) s’amplia, i si fins ara únicament es pagava el tram comprès entre el carrer Vallvera i Xiquets de Valls, ara s’estén fins al carrer Colón.

En l’àmbit econòmic, també s’incrementa en 50 cèntims la cancel·lació de les denúncies, passant de 4,50 euros a 5.

Noves zones a 1 euro al dia

Una de les novetats és la incorporació d’una nova tarifa ja implementada en altres ciutats que consisteix a pagar 1 euro al dia i 0,50, mitja jornada. Aquesta mesura s’aplicarà a la plaça de l’Estació (àmbit que actualment és gratuït) i al carrer Mare Güell (a l’estació d’autobusos), que el dia d’avui és zona blava.

Aquesta acció porta per nom ‘Aparca i desplaça’t’ i segons el regidor de Mobilitat, Francesc Anguela, té com a objectiu afavorir el transport interurbà. La idea és que els usuaris que hagin d’utilitzar el tren o l’autobús puguin aparcar als voltants de les estacions pagant una tarifa tova.

La modificació també beneficiarà aquells conductors que tinguin un cotxe 100% elèctric, ja que aquests vehicles podran aparcar gratuïtament a qualsevol àrea regulada. D’altra banda, s’activarà una aplicació per tal que els usuaris puguin pagar les àrees regulades a distància a través del telèfon mòbil.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También