Les noves tarifes de zona blava de Valls, en marxa la segona quinzena de gener

Els usuaris hauran de pagar 5 cèntims més per la primera hora d'estacionament, passant dels 0,95 actuals a 1 euro. També s'incorporen noves zones, com la plaça de l'Estació

19 mayo 2017 16:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns de Valls experimentaran les noves tarifes de les àrees d’aparcament regulat a partir de la segona quinzena de gener, segons fonts municipals. Fins ara únicament s’havia dit que la nova regulació seria efectiva a partir de gener, però encara no s’havia marcat una data. A partir de llavors, els usuaris hauran de pagar 1 euro els primers 60 minuts d’estacionament en zona blava, 5 cèntims més que actualment, que el preu és de 0,95.

La mesura també inclou una ampliació dels horaris i les zones regulades. En aquest sentit, a la tarda s’haurà de començar a pagar mitja hora abans, és a dir, a les 16.30 h en lloc de les 17 h, i seguirà finalitzant a les vuit del vespre. L’horari dels matins continuarà sent de 9 a 13 h, a excepció de la zona del Vilar, on ja el dia d’avui al matí és gratuïta. En aquest àmbit, a les tardes s’haurà de pagar de 16.30 a 21 h.

Pel que fa a les noves zones de regulació, el carrer Bisbe Palau (paral·lel a l’Avenir) s’amplia, i si fins ara únicament es pagava el tram comprès entre el carrer Vallvera i Xiquets de Valls, ara s’estén fins al carrer Colón.

En l’àmbit econòmic, també s’incrementa en 50 cèntims la cancel·lació de les denúncies, passant de 4,50 euros a 5.

Noves zones a 1 euro al dia

Una de les novetats és la incorporació d’una nova tarifa ja implementada en altres ciutats que consisteix a pagar 1 euro al dia i 0,50, mitja jornada. Aquesta mesura s’aplicarà a la plaça de l’Estació (àmbit que actualment és gratuït) i al carrer Mare Güell (a l’estació d’autobusos), que el dia d’avui és zona blava.

Aquesta acció porta per nom ‘Aparca i desplaça’t’ i segons el regidor de Mobilitat, Francesc Anguela, té com a objectiu afavorir el transport interurbà. La idea és que els usuaris que hagin d’utilitzar el tren o l’autobús puguin aparcar als voltants de les estacions pagant una tarifa tova.

La modificació també beneficiarà aquells conductors que tinguin un cotxe 100% elèctric, ja que aquests vehicles podran aparcar gratuïtament a qualsevol àrea regulada. D’altra banda, s’activarà una aplicació per tal que els usuaris puguin pagar les àrees regulades a distància a través del telèfon mòbil.

Comentarios
Multimedia Diari