Les novetats de 'Els Pastorets' de l'Espluga de Francolí es posen el públic a la butxaca

El pròleg, nous efectes especials o la recuperació del fossat per a l'orquestra són els principals canvis

19 mayo 2017 23:51 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La representació de 'Els Pastorets' a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), a càrrec del grup Tratea Teatre, va sorprendre el mig miler d'assistents del primer passi, el dia de Nadal, amb nous efectes especials de foc i de neu. Una nova versió del pròleg, escrita per l'escriptor lleidatà Josep Vallverdú, era un altre dels al·licients d'aquest any. L'escena, prèvia a la representació, ha perdut durada i diàleg i té un nou fil conductor centrat en els pastors Lluquet i Rovelló. La darrera novetat és la recuperació de l'històric fossat per a l'orquestra del teatre del Casal, que només s'havia utilitzat dues vegades en 50 anys. Aquest diumenge té lloc la segona i darrera representació de l'obra.

L'escena final, de l'anunciació als Pastors, amb efecte de neu i incorporació d'un 'mapping', ha fet les delícies del públic. També els nous efectes de foc i una il·luminació amb tecnologia led, que han permès oferir gammes cromàtiques diferents, adaptades millor a les escenes fantàstiques i també donant més realisme a les altres.

La nova versió del pròleg, encarregada per Tratea Teatre a Josep Vallverdú, actualitza el text original de Josep M. Folch i Torres i el fa més amè i agradable. Una part de l'obra que va acompanyada de la música en directe de l'Orquestra de 'Els Pastorets', dirigida per Sergi Esparza, amb la banda sonora tradicional. Un acompanyament que després segueix sent el fil conductor de tot l'espectacle fins al final. La formació, integrada per una dotzena de músics, s'ha situat per primera vegada a l'històric fossat, un espai als peus de l'escenari que, acabada l'última representació, es tornarà a tapar.

Un equip de més d'un centenar de persones fa possible aquesta representació que es representa bianualment i que veuen més d'un miler d'espectadors. Aquest diumenge hi haurà la segona i última representació, a dos quarts de set de la tarda.

Comentarios
Multimedia Diari