Les obres a l'antiga escola del Catllar tiren endavant malgrat la polèmica

Els pares d'alumnes, disconformes amb haver de portat elsfills al Catllar, el curs vinent, per saturació de l'IES Pallaresos

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les anunciades obres de reparació de l’edifici de les antigues escoles del Catllar, per poder acollir dues línies del primer cicle de secundària de l’Institut dels Pallaresos, el curs vinent, segueixen el seu procés. Segons l’alcalde del Catllar, Antonio López, per dos cops aquesta setmana l’empresa encarregada, per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, de la redacció del projecte de rehabilitació de l’antic edifici escolar de la localitat, ha estat present al Catllar.

Just coincideix amb la decisió manifestada per la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Maria Àngels González, quan dijous passat, en el decurs d’una trobada amb el pares d’alumnes de les escoles de la Secuita i Perafort, que es va fer en aquest segon municipi.

Després de la disconformitat reiteradament expressada pels pares dels alumnes d’aquests dos pobles amb haver de portat els seus fills al Catllar, el curs vinent, per descongestionar la saturació de l’IES Pallaresos, es va acordar que la matriculació al centre quedi oberta a la lliure elecció de cadascú.

Malgrat tot, com hem apuntat, si tot va com fins ara, l’arribada de l’ESO al Catllar ha de ser una realitat, de la qual es beneficiarien els alumnes que acaben primària al col·legi L’Agulla, del municipi.

Si més no caldrà veure si serà en nombre suficient com per fer viable l’extensió de l’institut. A tot això Antonio López assenyala que al Catllar hi ha molt d’interès per poder comptar amb aules de secundària al municipi, com ho demostra el fet d’haver recollit quasi un miler de signatures entre la població escolar i entitats que hi donen suport «i que van ser presentades davant el director general de Centres a Barcelona, el qual ens va ratificar el projecte».

Si més no, l’alcalde del Catllar subratlla que «l’Ajuntament s’ha mantingut al marge de les decisions, i en cap cas ha volgut entrar en enfrontaments polítics», remarcant que únicament «vàrem posar a disposició unes instal·lacions» i que «és competència dels tècnics la decisió final».

Comentarios
Multimedia Diari