Les obres de la A-27 porten 2 mesos parades i Andreu estudia querellar-se

Diumenge a les 18 hores està convocada una concentració de protesta que tallarà la N-240 a l’alçada de la Rifacli

20 julio 2017 11:32 | Actualizado a 20 julio 2017 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc viurà aquest diumenge una nova jornada de protesta per la demora de les obres de l’A-27. De fet, segons assegura l’alcalde de la Vila Ducal, les màquines ja fa més de dos mesos que estan aturades i ara mateix no se sap la causa. Josep Andreu explica que ha escoltat fins a dues versions diferents que justificarien l’aturada. En un primer moment van dir-li que s’havien trobat pissarres al peu d’una de les columnes del viaducte de Fontscaldes i que, per aquest motiu, s’havia de replantejar aquesta part de l’obra. Posteriorment, amb una reunió amb el nou responsable de Foment a Catalunya, a l’alcalde de Montblanc l’hi van dir que «hi haurien desavinences amb l’empresa adjudicatària i que fins i tot s’estarien plantejant rescindir el contracte».

Una situació, aquesta última, que suposaria el pitjor dels escenaris, ja que obligaria a obrir un procediment judicial i adjudicar de nou el projecte, el que sumaria una nova demora. «Almenys que es posin d’acord, és que al final ja no sabem què pensar», lamentava l’alcalde de la capital de la Conca de Barberà.

Davant d’aquesta situació Andreu ha decidit tornar a les mobilitzacions. Tot i això, diu que el que l’ha empès definitivament ha esta que tan sols en l’última setmana s’han registrat fins a tres accidents amb quatre víctimes mortals. El primer a Alcover i els altres dos a Montblanc i a Juneda. I això ha fet que s’estigui estudiant la possibilitat de portar la situació als tribunals. «Estic parlant amb els advocats i hem de veure si podem querellar-nos contra el Ministeri de Foment, per deixadesa de les seves funcions», deia Andreu.

El pitjor dels escenaris obligaria a obrir un procediment judicial i adjudicar de nou el projecte, el que sumaria una nova demora

Mentrestant, aquest diumenge a les 18 hores de la tarda hi haurà el primer tall, de la N-240 a l’alçada de la rotonda de la Rifacli. Es preveu que durarà uns 20 minuts, en plena operació tornada del cap de setmana i que hi participaran alcaldes i representants polítics i del teixit empresarial de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Tarragonès i l’Urgell. L’alcalde de Montblanc, que és qui l’ha convocat, deixa la porta oberta a seguir amb noves mobilitzacions fins que se sàpiga què passa finalment amb les obres.

Després de set anys parades, a la tardor passada el Ministeri de Foment anunciava que es reprenien les obres d’aquest últim tram de l’A-27, entre Fontscaldes i Montblanc. Inicialment s’havien de reprendre els treballs pel costat vallenc, mentre que el mes de gener havia de començar a perforar-se el túnel del Coll de Lilla, després de la modificació de projecte que s’estava fent. La partida pressupostària prevista per aquestes obres era de 13,5 milions d’euros.

Comentarios
Multimedia Diari