Les obres de la central de biomassa d’Alcover estan previstes per a l’estiu vinent

El cost total ascendeix a 353.083,32 €. És un dels projectes més importants del municipi, i pioner al Camp de Tarragona

14 diciembre 2018 10:53 | Actualizado a 14 diciembre 2018 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de la central de biomassa d’Alcover estan previstes per a l’estiu del 2019, si el calendari avança amb normalitat. Abans, però, s’hauran de licitar les obres. 

Amb un cost total de 353.083,32 € és un dels projectes més importants pel municipi de l’Alt Camp, i pioner al Camp de Tarragona. D’aquesta inversió, 106.225.000 € estaran assumits per l’Ajuntament d’Alcover. I és que el projecte tindrà una afectació directa i positiva en el medi ambient i en la conservació de l’entorn. Aquesta xarxa permetrà abastir d’aigua calenta a cinc equipaments públics d’Alcover. La primera fase subministrarà els dos edificis de les escoles, a la piscina, i els dos pavellons. Més endavant hi haurà una segona fase per la resta d’equipaments (Institut, CAP, Centre de Dia, i la Llar del Jubilat d’Alcover), i es troben ubicats a la zona d’equipaments. 

Aquesta aposta per l’aprofitament de la biomassa com a font de calor ha de resultar: una eina per prevenir incendis forestals, potenciar l’ús de l’energia renovable i de km 0, i reduir el consum de combustibles d’origen fòssils. Com també ha d’ajudar que els propietaris forestals del territori puguin realitzar una gestió forestal sostenible. Aquest projecte serà cofinançat amb els fons europeus de desenvolupament regional i la Diputació de Tarragona. 

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Alcover, Xavier Torrell explica que «aquest projecte ve de lluny, més en concret de l’any 2010 i ara la Diputació s’ha interessat i estem contents, ja que era una fita que volíem assolir». 

La setmana passada l’Ajuntament d’Alcover va aprovar en un ple extraordinari el pressupost general de l’Ajuntament per a l’exercici econòmic de l’any 2019 que ascendeix a 5.737.515,00 €. 

Per tant, el pressupost que es presenta per aquest exercici 2019, en relació al pressupost inicial consolidat de l’any anterior, disminueix per un import de 378.539 €, que suposa una reducció del 6,60% respecte a l’any 2018. Aquesta disminució és deguda majoritàriament per la reducció de l’import de les subvencions d’organismes supramunicipals i per la reducció de previsió d’ingressos derivats de la regularització cadastral, realitzada pel Ministeri d’Hisenda.

Comentarios
Multimedia Diari