Les obres de la residència universitària i el pavelló esportiu Sant Jordi de Tarragona començaran al setembre

Un dels espais acollirà provisionalment les proves de voleibol dels Jocs Mediterranis del 2017 i després es reconvertirà en piscines (àudio)

ACN

Whatsapp
Estat actual del solar que acollirà el futur complex Sant Jordi, vist des de la Rambla de Lluís Companys. Foto: ACN

Estat actual del solar que acollirà el futur complex Sant Jordi, vist des de la Rambla de Lluís Companys. Foto: ACN

La residència universitària i el pavelló esportiu del complex Sant Jordi de Tarragona es començaran a construir al setembre. La URV ha signat aquest dimarts el contracte de construcció amb Viding Fitness. L'empresa invertirà 12 MEUR per aixecar el projecte en un cèntric solar cedit per la Generalitat. Per la seva banda, RESA hi gestionarà 80 estudis universitaris -amb capacitat per allotjar 160 persones-, que s'afegiran a les 170 places que ja ofereix a la residència adjacent. Les obres s'enllestiran al maig del 2017, ja que un dels espais de la zona esportiva acollirà les proves de voleibol dels Jocs Mediterranis. Després, la pista es reconvertirà en una zona d'aigües que inclourà dues piscines.

Tarragona resoldrà en pocs mesos una de les assignatures pendents que tenia al centre de la ciutat. A partir del mes de setembre està previst que comencin les obres del futur complex Sant Jordi, que inclourà una residència universitària i un edifici amb múltiples ofertes esportives adreçades a la comunitat educativa de la URV i a la ciutadania en el seu conjunt.

Aquest dimarts s'ha signat a la URV el contracte d'execució i construcció de l'obra, que anirà a càrrec de l'empresa Viding Fitness per un import de 12 MEUR, en la que serà la seva primera inversió a Catalunya. La firma s'ha adjudicat el projecte després que la Generalitat cedís a la universitat el solar ubicat entre l'Avinguda d'Andorra i la Rambla de Lluís Companys per un període de 75 anys.

Els treballs s'hauran de portar a terme amb celeritat, ja que el complex haurà d'estar enllestit amb motiu dels Jocs Mediterranis, que tindran lloc del 30 de juny al 9 de juliol de 2017, exactament d'aquí a dos anys. L'edifici esportiu, de 9.000 metres quadrats, s'adaptarà inicialment perquè pugui acollir les proves esportives de la disciplina de voleibol amb el paviment específic i una pista de joc de 9x18 metres, grades amb capacitat per a 300 espectadors, il·luminació apta per a les retransmissions televisades i zones per a àrbitres, jutges, entrenadors i jugadors.

Posteriorment, durant uns quatre mesos, el complex es reformarà perquè pugui acollir dues piscines cobertes de 25x18 metres i de 18x8 metres, respectivament, així com una zona d'spa. A més, tindrà un gimnàs de 1.200 metres quadrats, una zona d'entrenament exterior de 430 metres quadrats, quatre sales d'activitats, quatre pistes de pàdel a la coberta de l'edifici, piscina i solàrium exteriors, vestuaris, zones de restauració i 85 places d'aparcament soterrades, segons ha detallat el director general de Viding, Jaime Gross.

El complex es completarà amb una residència de 3.200 metres quadrats adreçada fonamentalment a professorat desplaçat, estudiants de màster i de doctorat, que estarà gestionat per l'empresa Resa, firma que ja disposa d'una residència amb 170 places al costat de les futures instal·lacions. El nou edifici disposarà de 80 estudis individuals o dobles -amb una capacitat màxima per a 160 persones-, segons ha apuntat la consellera delegada de l'empresa, Mònica Garay. Es preveu que tot el complex quedi connectat, tant amb la residència actual com amb les avingudes adjacents, a través d'una gran plaça a l'aire lliure. Quan s'acabin els jocs i s'enllesteixin les reformes, el complex s'obrirà a la comunitat universitària -que gaudirà de condicions preferents- i al conjunt de la ciutat.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat que el projecte no hagués pogut tirar endavant sense la col·laboració de les institucions implicades ni del sector privat, per les limitacions econòmiques de les administracions. "Resolem un petit forat negre, un espai degradat al bell mig de la ciutat, donem continuïtat a la façana de Lluís Companys i demostrem que els Jocs van més enllà de deu dies de competició i deixaran un llegat clarament tangible", ha subratllat Ballesteros.

Per la seva banda, el rector de la URV, Josep Anton Ferré, ha celebrat que la institució podrà proporcionar serveis complementaris i, amb la nova oferta d'allotjaments, atreure més estudiants internacionals i de màster, una de les línies estratègiques fixades. Al seu torn, el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha subratllat la bona cooperació política per tirar endavant el projecte i ha destacat que és un exemple "que la Generalitat compleix amb Tarragona, per fer possible allò que la ciutat necessita i per deixar una herència després dels jocs".

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También