Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les obres de la variant entre la C-37 i l'N-240 a Valls encaren la recta final amb previsió d'estrenar-se al novembre

Grues de grans dimensions munten les bigues d'un viaducte de 85 metres de longitud a 11 metres d'altura

ACN

Whatsapp
En gris fosc, la nova via que connectarà l'N-240 i la C-37. Foto: DT

En gris fosc, la nova via que connectarà l'N-240 i la C-37. Foto: DT

Les obres que el Departament de Territori i Sostenibilitat està executant per construir una carretera que unirà la C-37 i l’N-240 per fora del nucli urbà de Valls (Alt Camp) han entrat aquest dimarts en la recta final amb el muntatge de les bigues d’un viaducte sobre el torrent del Puig. L’execució de la variant va començar el desembre passat, ha tingut un pressupost de 2,6 milions d’euros i es preveu que entri en servei el novembre vinent. La nova carretera evita el pas per l'interior de Valls i, per tant, ha de servir per millorar la mobilitat i la seguretat en aquest àmbit. El traçat s’inicia a la rotonda existent a l’N-240 i culmina en una nova rotonda que es construirà per materialitzar la connexió amb la C-37. Les obres inclouen la formació d’un pont sobre el torrent del Puig de 85 metres de longitud, situat a 11 metres d’altura i format per dos trams, amb una pila central circular.

Els treballs de muntatge de les bigues sobre la pila i els estreps del pont es du a terme aquest dimarts i aquest dimecres; són vuit bigues de formigó en total, de 42,4 metres de longitud i prop de 70 tones cadascuna. Per a muntar-les, s’utilitzen dues grues, una de 500 tones i una altra de 250. El tauler del viaducte tindrà una amplada d’11 metres. 

Situada al sud-oest de la població, la variant tindrà uns 800 metres de longitud i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres d’amplada. Addicionalment, es condicionarà un tram d’uns 200 metres de la carretera C-37 actual. En la construcció de la variant s’aprofitarà un pas inferior existent, format per un calaix de 7 metres d’amplada, per donar continuïtat a un camí. En total, es formaran uns 1.000 metres de nous camins, que tindran en general una amplada de 5 metres i es pavimentaran amb un tractament superficial.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También