Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les obres del complex Sant Jordi s'enllestiran dos mesos abans dels Jocs

Un centenar d'operaris treballen a contrarellotge per aixecar l'espai que acollirà les proves de voleibol de l'esdeveniment esportiu

ACN

Whatsapp
Pla general de les obres del futur pavelló Sant Jordi de Tarragona. Foto: ACN

Pla general de les obres del futur pavelló Sant Jordi de Tarragona. Foto: ACN

L’abril del 2017 és la data prevista de finalització de les obres de la residència universitària i el pavelló esportiu Sant Jordi de Tarragona, que acollirà provisionalment la competició de voleibol dels Jocs Mediterranis del 2017. L’organització de la cita esportiva disposarà de dos mesos per realitzar les proves test del poliesportiu, que després es reconvertirà en un complex esportiu amb piscines adreçat als estudiants de la URV i al conjunt de la ciutadania. Actualment un centenar d’operaris treballen a contrarellotge en els treballs de fonamentació dels edificis. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat que, amb l’excusa dels Jocs i amb un acord “coral” entre institucions i empreses privades, es podrà donar ús a un espai que portava buit gairebé dues dècades.

Els diferents agents implicats han visitat aquest dimarts l’evolució del projecte, que ja va agafant forma amb la previsió d’enllestir-se d’aquí a poc més d’un any, tal com ha assegurat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. Tarragona resol així una de les assignatures pendents que tenia al centre urbà i guanyarà, tal com ha destacat el batlle, una residència universitària i un edifici amb múltiples ofertes esportives adreçades a la comunitat educativa de la URV i als veïns. “Sense els Jocs aquesta aliança perfecta no hagués estat possible”, ha afirmat.

L'execució i construcció de l'obra va a càrrec de l'empresa Viding Fitness per un import de 12 MEUR, en la que és la seva primera inversió a Catalunya. La firma es va adjudicar el projecte després que la Generalitat cedís a la universitat el solar ubicat entre l'Avinguda d'Andorra i la Rambla de Lluís Companys per un període de 75 anys. El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha destacat les bones “sinergies” que hi ha hagut entre les diferents administracions i empreses implicades.

Els treballs es porten a terme amb celeritat, ja que el complex haurà d'estar a punt amb motiu dels Jocs Mediterranis, que tindran lloc del 30 de juny al 9 de juliol de 2017. L'edifici esportiu, de 9.000 metres quadrats, s'adaptarà inicialment perquè pugui acollir les proves esportives de la disciplina de voleibol amb el paviment específic i una pista de joc de 9x18 metres, grades amb capacitat per a 300 espectadors, il·luminació apta per a les retransmissions televisades i zones per a àrbitres, jutges, entrenadors i jugadors.

Posteriorment, durant uns quatre mesos, el complex es reformarà perquè pugui acollir dues piscines cobertes de 25x18 metres i de 18x8 metres, respectivament, així com una zona d'spa. A més, tindrà un gimnàs de 1.200 metres quadrats, una zona d'entrenament exterior de 430 metres quadrats, quatre sales d'activitats, quatre pistes de pàdel a la coberta de l'edifici, piscina i solàrium exteriors, vestuaris, zones de restauració i 85 places d'aparcament.

L’arquitecte, Josep Ferrando, ha apuntat que el principal repte constructiu el presenta el pavelló, ja que s’haurà de reformar després dels Jocs. Per aquest motiu, se situaran uns pilars metàl·lics provisionals al damunt de les pilones de formigó per tal de deixar la coberta a 12,5 metres d’alçada, complint amb les exigències del voleibol. Posteriorment, s’enretiraran les parts metàl·liques i el sostre es rebaixarà fins als 5,5 metres per tal de garantir el confort climàtic de la zona aquàtica.

El complex es completarà amb una residència de 3.200 metres quadrats adreçada fonamentalment a professorat desplaçat, estudiants de màster i de doctorat, que estarà gestionat per l'empresa Resa, firma que ja disposa d'una residència amb 170 places al costat de les futures instal·lacions. El nou edifici disposarà de 80 estudis individuals o dobles -amb una capacitat màxima per a 160 persones-. El rector de la URV, Josep Anton Ferré, ha destacat que donarà resposta a la vocació d’internacionalització de la universitat.

De fet, la residència és l’obra més avançada i ja s’hi ha col·locat els pilars, ja que presenta menys complexitat que el poliesportiu. Es preveu que tot el complex quedi connectat, tant amb la residència actual com amb les avingudes adjacents, a través d'una gran plaça a l'aire lliure. Quan s'acabin els jocs i s'enllesteixin les reformes, el complex s'obrirà a la comunitat universitària -que gaudirà de condicions preferents- i al conjunt de la ciutat. La previsió és que creï almenys 70 llocs de treball directes.

En paral·lel, Ballesteros ha defensat que els Jocs Mediterranis permetran que la ciutat inverteixi entre 10 i 12 MEUR en equipaments, però a canvi obtingui una inversió total de 70 MEUR. A més, l’alcalde ha confirmat que hi ha tres empreses amb qui s’està negociant la seva aportació a nivell de patrocini . “Una d’elles és molt important i podria fer una aportació d’entre 3 i 4 MEUR”, ha avançat.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También