Más de Tarragona

Les primeres aventures inspirades en el Nan Casteller

El personatge de fusta pren vida en dos llibres d’una col·lecció de Barcanova Editorial

Sílvia Fornós

Whatsapp
Ana Tarragona, del Nan Creatiu, va presentar els dos llibres en un acte a la llibreria La Capona. FOTO: ALBA MARINÉ

Ana Tarragona, del Nan Creatiu, va presentar els dos llibres en un acte a la llibreria La Capona. FOTO: ALBA MARINÉ

Força, equilibri, empatia, treball en equip i moltes abraçades. Són alguns dels valors del joc de construcció del Nan Casteller. Ara, el personatge pren vida. El recorregut ha estat llarg i fructífer, i després de dos anys gestant la iniciativa El Nan Casteller i El Nan i les abraçades perdudes són els dos primers llibres de la col·lecció que ja ha sortit surt a la venda. El resultat és fruit de la col·laboració entre Barcanova Editorial i l’empresa reusenca Nan Creatiu. L’autora de les dues publicacions és la Susana Peix i les il·lustracions són obra de Marc Sardà. 

«El Nan Casteller és l’únic joc de construcció que permet recrear els models reals de castells, un personatge que tenim interioritzat i que és conegut. I amb aquesta idea, Barcanova Editorial ens va proposar donar vida i crear diferents històries al voltant d’un personatge que existeix en la vida real», explica l’Ana Tarragona, de Nan Creatiu.

Reconeix que «el repte més gran que teníem era convertir una joguina de fusta inanimada, sense cara i molt conceptual, en un personatge orgànic i que tingués vida. I això és el que ha aconseguit el Marc Sardà».

Les il·lustracions de Marc Sardà amb els textos de Susana Peix. FOTO: CEDIDA

Els personatges de cadascuna de les publicacions són diferents. Els bessons Ona i Jan són els protagonistes de El Nan Casteller. Inquiets i valents saben treballar en equip per arribar ben lluny. En canvi, en el llibre El Nan i les abraçades perdudes al Víctor li encanten les abraçades, pensa que són màgiques; en fa, a tota hora i a tothom! Fins que un dia, sense saber per què no en va poder fer.

On són? La seva amiga Carla està disposada a trobar-les allà on hagin anat a parar. «Cada llibre explica una història que es desenvolupa i acaba. Al final el Nan Casteller és la veu de la consciència que apareix per solucionar el problema o el conflicte que sorgeix», desvetlla l’Ana Tarragona. 

Valors 
El Nan Casteller és una joguina amb valors. I aquest tarannà també es transmet en els dos primers llibres de la col·lecció. «El Nan Casteller és un joc de construcció per recrear castells amb abraçades. I entenem que aquesta és una qüestió que va més enllà del fet casteller, perquè és universal i positiva», explica l’Ana Tarragona. 

De fet, aquest és l’esperit de la joguina: «Tots necessitem abraçar i ser abraçats. Amb matisos culturals diferents, l’abraçada és un acte col·lectiu universal que uneix i conforta», argumenten des de Nan Creatiu. 

Les il·lustracions de Marc Sardà amb els textos de Susana Peix. FOTO: CEDIDA

Amb aquesta voluntat, pensen que la col·lecció «no vol ser només llibres d’emocions, sinó que siguin les nenes i els nens mateixos els que treguin les seves conclusions de cada història», afirma José de Montfort, de Barcanova Editorial, i afegeix que «les publicacions combinen personatges amorosos però també trapelles i divertits, perquè les nenes i nens s’identifiquin».

«Tot i que els llibres estan pensats per infants partir de 6 anys, el repte ‘busca i troba’ el Nan Casteller també permet iniciar-se en la lectura», explica José de Montfort. I és que «a totes les pàgines de cada llibre hi ha un Nan Casteller amagat, que els més petits poden buscar amb l’ajuda dels pares», desvetlla l’Ana Tarragona. 

A partir d'ara, els infants que ja coneixen el joc del Nan Casteller podran llegir les seves històries i qui encara no ha descobert el personatge podrà explorar la col·lecció de llibres que de ben segur li despertaran les ganes de jugar. 

Temas

Comentarios

Lea También