Les propostes del primer pressupost participatiu de Valls, exposades al Pati de Sant Roc

Els ciutadans podran escollir entre 7 projectes: noves zones wi-fi a la zona esportiva del Vilar, un parc de barres a l’skate parc, la plantació d’arbres a l’accés de l’escola Enxaneta, la millora de l’enllumenat al Parc Barrau, l'adquisició de recursos tècnics de salut i l’ampliació dels parcs infantils a la plaça Vil·la Romana i al Barri de les Comarques

26 mayo 2017 17:26 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquesta setmana i fins al 18 de juny el Pati de Sant Roc acull una exposició amb les propostes del primer pressupost participatiu, promogut per la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat, que permetrà als ciutadans escollir els projectes que s’executaran el 2017. La mostra es pot visitar de dimarts a dissabte de 19 a 21 hores i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores.

Paral·lelament també hi haurà una exposició itinerant que recorrerà diferents punts de la ciutat per tal que la població pugui conèixer de primera mà les propostes del pressupost participatiu. Concretament la mostra es podrà visitar a l’Ajuntament de Valls, del 18 al 26 de maig i del 12 al 16 de juny, de 9 a 14 hores; a la festa que organitza la Federació de les Associacions de Veïns de Valls i pedanies a plaça de la Sardana el dissabte 27 de maig al matí; a la Biblioteca Carles Cardó, del 29 de maig al 3 de juny, de dilluns a divendres de 9:30 a 20 hores i dissabtes de 9:30 a 13 hores; a Vallsgenera, del 5 al 9 de juny de 9 a 14 hores, i al CEM El Fornàs, del 17 al 22 de juny, de dilluns a divendres de 6:30 a 22 hores, dissabtes de 9 a 14 i de 16 a 19 hores i diumenges de 10 a 14 hores.

Valls engega així el procés públic del primer pressupost municipal participatiu en el que els vallencs i vallenques podran escollir quins projectes s’executaran el 2017 entre 7 propostes diferents. Les votacions públiques es realitzaran entre el 16 i el 22 de juny. També s’ha programat una sessió informativa sobre el procés i els diferents projectes a elegir, aquesta sessió tindrà lloc el dimarts 6 de juny a les 19 hores a la Casa de Cultura.

Els projectes

-Parc infantil a la plaça Vil·la Romana. Aquesta actuació, amb un cost estimat de 32.000 euros, preveu la renovació i ampliació en 194 m2 més del parc infantil d’aquesta zona del barri del Vilar amb nous jocs infantils (gronxadors, jocs de molla, caseta...), així com el canvi del terra de protecció i la instal·lació de 8 bancs.

-Zona Wi-fi gratuït a la zona esportiva del Vilar. Es proposa desplegar wi-fi gratuït a la zona esportiva, lúdica i comercial a tota la zona comercial i esportiva del Vilar, entre el Centre Cultural Municipal i el Patronat d’Esports, incloent la plaça Vil·la Romana i els camps d’esports municipals. Es col·locarien 5 punts emissors. Aquesta actuació està pressupostada en 11.000 euros.

-Parc de barres a l’Skate Parc del Fornàs. Amb una inversió estimada de 12.500 euros, es preveu ampliar l’Skate Parc del barri del Fornàs amb un parc de barres, una instal·lació que permet la pràctica d’exercicis similars als de la gimnàstica artística en barres fixes i paral·leles. El conjunt permet treballar els músculs dels braços, la coordinació i l’agilitat. La zona del parc de barres ocuparà una superfície de 50 m2.

-Parc infantil Barri de les Comarques. Amb una inversió aproximada de 16.000 euros, s’ampliaria el parc infantil situat al carrer de la Segarra amb nous elements com un trenet, un joc de molla, una minitorre, un gronxador kiki, un cotxe i un gronxador niu.

-Arbres a la zona d’accés de l’Enxaneta. L’actuació comportaria una despesa de 7.000 euros per instal·lar el sistema de reg i plantar 14 arbres tipus grevillea que donarien ombra al vial d’accés a l’escola l’Enxaneta.

-Adequació de l'enllumenat del Parc Barrau. S’instal·larien nous punts de llum tipus led a la zona d’entrada al parc, des del carrer de Francesc Macià fins a l’edifici de l’Escola de Música Robert Gerhard. També es renovaria el cablejat elèctric. El cost estimat és de 25.000 euros.

-Banc de recursos tècnics de salut. Es destinarien 10.700 euros per a la compra de material i ajudes tècniques de salut que se cedirien en préstec als usuaris que ho poguessin necessitar. En concret, es comprarien cadires de rodes, crosses, matalassos anti-escares, llits hidràulics i grues, per dotar un banc de recursos disponibles a tota la població que els pugui necessitar temporalment.

Comentarios
Multimedia Diari