Les quatre colles de Tarragona aplanen el camí cap a Santa Tecla

Xiquets estrenen el 5de8. La Jove i Sant Pere i Sant Pau roden castells amb mirada de futur. Serrallo s’encalla amb el 4 
 

12 septiembre 2019 07:29 | Actualizado a 14 septiembre 2019 12:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota la incertesa meteorològica del mal temps, finalment la pluja es va obrir camí poc abans de dos quarts de dotze. 

Les quatre colles de la ciutat es varen trobar ahir al Pla de la Seu amb motiu de commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Moment que van aprofitar per tal d’ultimar la seva cartera de castells abans de Santa Tecla. 

La Jove traça els grans objectius

Després d’un agost ambiciós i amb un gran treball de formiga, els liles van voler recuperar sensacions per afermar els objectius del seu futur immediat. 

Amb puntualitat tarragonina, els del Cós del Bou van apostar pel 5de8 de postal en primera ronda. 

Una catedral que els agradaria pujar sobre el folre aquest diumenge i revalidar la supercatedral. Enguany ja han estrenar el cinc folrat per les festes de Sant Magí signant així el primer gamma extra dels de la camisa lila. Malauradament, la setmana següent els va quedar en carregat per la diada del Catllar i ara el volen revalidar. 

En segona ronda van signar un 4de8 amb el pilar una mica tancat pel que fa a l’estructura del quatre, sobretot en els pisos superiors. Tot i així, el van saber gestionar amb solvència demostrant que el volen folrar d’aquí menys d’una setmana. 

El castell de nou arribava per la tercera ronda en forma de tres. L’estructura presentava un folre molt reduït que feia pensar més en les manilles d’un castell de deu. 

La pujada va ser plàcida i sense dificultats més enllà del moviment natural. La descarregada va ser treballada respecte el pilar.

La cirereta en ronda de pilars venia en forma d’espadat de set folrat que, igual que passava amb el tres, olorava a manilles. El pilar emmanillat ja el van estrenar per la diada de Sant Fèlix i la Jove el podria tornar a repetir aquest diumenge. 

Castells de futur de la CCSPISP

Els de la camisa verda venien afamats per consolidar la gamma bàsica de vuit i així alleugerir feina de cara a Santa Tecla. 

En primera ronda, els d’en David Lobo varen apostar per un 3de8 amb una rengla més estirada del què és habitual. Fet que els va obligar a treballar la descarregada del castell. Tot i així, van demostrar la seva vàlia amb aquesta estructura dominant-lo amb èxit i sumant el setè de la temporada.

Els de Sant Pere i Sant Pau van voler rodar el 2de7, l’onzè del curs, en la segona ronda amb la mirada posada a pujar-lo sobre el folre per les festes de Santa Tecla.  
Tot i esperar veure el carro gros verd, els d’en David Lobo van optar per fer el 4de7 amb el pilar. Castell que comencen a tantejar per poder-lo pujar un pis més enguany. 

 

El castell va presentar-se ferm en tot moment, tot i que la carregada li va faltar una mica de ritme però els de la camisa verda el van saber aguantar amb resistència.
El segon pilar de mèrit que va veure la diada Nacional en el Pla de la Seu va ser de la mà dels de Sant Pere i Sant Pau amb el novè espadat de sis de l’any. 

Els de Sant Pere i Sant Pau varen estrenar el pde7f aquesta temporada per la diada de les festes de Sant Roc al carrer del Cós del Bou i podria tornar a veure la llum per les festes de la patrona de la ciutat. 

Serrallo s’encalla amb el 4

Una de les colles que venia avui amb objectius ambiciosos eren els del barri mariner. Els Xiquets del Serrallo es van marcar el repte de portar el primer 3de8 del seu historial per aquesta data. Però un petit contratemps va fer que es reservessin la carta per més endavant. 

Tot i així, no volien baixar pretensions i buscaven afermar els bàsics de set per guanyar confiança de cara a Santa Tecla. Però la diada de l’11 de setembre no els va somriure com ells esperaven. En la primera ronda es van encallar amb el 4de7 dues vegades. 

En un primer intent l’estructura estava de postal pel que fa al tronc però en el segon intent va perdre les mides entre dos dels pilars. Però en ambdues ocasions, la canalla no va veure-ho clar, va tenir dubtes i es van fer enrere. 

Finalment, els del Serrallo van optar per assegurar la diada tacant amb el 3de7 i el 4de6 amb el pilar a ronda de millora acompanyat del vano de cinc.

Xiquets es fa amb el 5de8

Els matalassers van completar la millor diada de l’any recuperant la catedral, que no descarregaven des de l’any passat per la diada de Tot Sants de Vilafranca del Penedès i completant-ne sis el curs anterior. 

Els Xiquets de Tarragona van obrir amb el 4de8 que no presentava les millors mides però que el van saber gestionar prou bé. 

La segona ronda va ser el gran moment de la colla degana. Després d’un peu desmuntat, els matalassers van afrontar amb èxit el vuitè intent de 5de8 de l’any. 
La banda del tres va haver de treballar amb un tremolor permanent a partir de la pujada de la canalla tot i que el dos es mostrava ferm i sòlid que va ajudar en la descarregada. 

Un objectiu complert que se’ls ha resistit de valent enguany després d’intentar-lo fins a set vegades a plaça i que els ajudarà agafar confiança i forma per afrontar la festa major de la patrona de la ciutat. 

Per tancar la diada, els de la camisa de ratlles van sumar un altre 3de8 completant així la millor actuació d’enguany a quatre dies d’una de les seves grans cites del calendari.

Comentarios
Multimedia Diari