Les zones blaves de Valls ja es poden pagar a través d'aplicació mòbil

AparcApp permet fer el pagament sense que el conductor s'hagi de desplaçar fins al parquímetre a treure el tiquet. A més a més, el cost és ajustat al temps real d'estacionament

19 mayo 2017 16:20 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A partir d’aquest mes de febrer, la zona blava de Valls ja es pot pagar a través d’una aplicació per a telèfons mòbils, AparcApp. Ara, l’usuari no caldrà que es desplaci fins al parquímetre per retirar el tiquet ni avançar diners, sinó que el cost serà ajustat al temps d’estacionament.

Per poder utilitzar l’aplicació, disponible per a dispositius Apple i Android, caldrà descarregar-la gratuïtament i registrar-se a AparcApp introduint les dades des de la mateixa aplicació o a través de la pàgina web, on també s’informarà de les dades dels diferents vehicles dels quals es disposi per poder gaudir del servei.

Finalment, i per fer el pagament, hi ha dues opcions. La primera és a través d’un moneder virtual on es pot anar carregant saldo sempre que sigui necessari, mentre que la segona és directament amb càrrecs a la targeta de crèdit de l’usuari.

L’aplicació també facilita la planificació dels usuaris, ja que informa sobre la disponibilitat de places en les zones d’estacionament regulat.

Pel que fa al comerç, aquests disposen de tiquets amb saldo d’estacionament que poden entregar als seus clients per facilitar l’aparcament. Així mateix, les botigues locals poden incloure a l’app publicitat geolocalitzada que permet arribar als clients que hagin aparcat a prop.


Un euro per dia
La incorporació de l’AparcApp és una de les mesures aplicades coincidint també amb l’increment de les tarifes, que si fins ara la primera hora costava 0,95 euros, ara és 1 euro. D’altra banda, la regulació a la tarda comença ara mitja hora abans, a les 16.30 h en lloc de les 17 h. Junt amb totes aquestes mesures, a partir d’ara també es posa en marxa en algunes zones el sistema anomenat ‘Park&Ride’, on el cost és de 0,5 euros mig dia i 1 euro la jornada sencera. Les zones on s’aplica la mesura és a les proximitats de l’estació d’autobusos i de la de tren amb la finalitat que els ciutadans que estudien o treballen fora la ciutat tinguin facilitats per utilitzar el transport públic. Els interessats han de presentar l’acreditació a les dependències de VIAS SAM, a la Muralla de Sant Antoni, número 8.

Comentarios
Multimedia Diari