Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les zones blaves de tarifa reduïda entraran en vigor a Valls el febrer

Estaran ubicades als voltants de l'estació de tren i d'autobusos per incentivar l'ús del transport públic entre els usuaris

Redacció

Whatsapp
Durant aquest mes de gener també entraran en vigor les noves taxes d´estacionament aprovades l´octubre. FOTO: M. P. / DT

Durant aquest mes de gener també entraran en vigor les noves taxes d´estacionament aprovades l´octubre. FOTO: M. P. / DT

A partir del 6 de febrer, Valls disposarà de zones blaves amb tarifes reduïdes de 0,5 euros mig dia o 1 euro tota la jornada. Es tracta d’una adaptació que l’Ajuntament realitzarà en algunes zones per tal de facilitar que els ciutadans que estudien o treballen fora de la ciutat puguin accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà.

Per aquest motiu, les zones on s’aplicarà aquesta mesura són les pròximes a l’estació d’autobusos i la plaça de l’estació de ferrocarril, per facilitar que els ciutadans puguin estacionar el seu vehicle privat per després agafar el tren o autobús a altres poblacions.

Aquesta nova modalitat d’estacionament respon a la necessitat de millorar la gestió de la mobilitat a Valls amb l’objectiu de reduir els desplaçaments de vehicle privat incentivant així la utilització de transport públic interurbà.

Aquest sistema rep el nom de ‘Park&Ride’ (Aparca i desplaça’t). L’objectiu principal és dissuadir les persones de fer servir el cotxe per accedir al centre d’una ciutat, oferint-los una alternativa competitiva i de qualitat, basada en l’estacionament del vehicle prop de les estacions de tren i autobús i el posterior desplaçament mitjançant el transport públic.

La mesura va dirigida a aquells usuaris que per raó d’estudis o de treball utilitzen el vehicle privat per arribar a l’estació de trens o d’autobusos per desplaçar-se posteriorment a una altra població de pas per les línies de transport públic.


Necessari registrar-se
Les persones interessades a utilitzar aquestes places d’estacionament s’hauran de registrar a les dependències de VIAS S.A.M. a la Muralla de Sant. Antoni 8, on cal presentar l’acreditació de treballar o estudiar en algunes de les poblacions on s’agafa l’autobús o el tren.

Una vegada registrades rebran una targeta identificativa per a deixar en lloc visible a l’interior del vehicle que caldrà acompanyar d’un tiquet de 0,5 euros o d’1 euro, ja sigui per una estada de mig dia o dia sencer.

Temas

  • COMARQUES

Lea También