Les zones blaves de tarifa reduïda entraran en vigor a Valls el febrer

Estaran ubicades als voltants de l'estació de tren i d'autobusos per incentivar l'ús del transport públic entre els usuaris

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A partir del 6 de febrer, Valls disposarà de zones blaves amb tarifes reduïdes de 0,5 euros mig dia o 1 euro tota la jornada. Es tracta d’una adaptació que l’Ajuntament realitzarà en algunes zones per tal de facilitar que els ciutadans que estudien o treballen fora de la ciutat puguin accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà.

Per aquest motiu, les zones on s’aplicarà aquesta mesura són les pròximes a l’estació d’autobusos i la plaça de l’estació de ferrocarril, per facilitar que els ciutadans puguin estacionar el seu vehicle privat per després agafar el tren o autobús a altres poblacions.

Aquesta nova modalitat d’estacionament respon a la necessitat de millorar la gestió de la mobilitat a Valls amb l’objectiu de reduir els desplaçaments de vehicle privat incentivant així la utilització de transport públic interurbà.

Aquest sistema rep el nom de ‘Park&Ride’ (Aparca i desplaça’t). L’objectiu principal és dissuadir les persones de fer servir el cotxe per accedir al centre d’una ciutat, oferint-los una alternativa competitiva i de qualitat, basada en l’estacionament del vehicle prop de les estacions de tren i autobús i el posterior desplaçament mitjançant el transport públic.

La mesura va dirigida a aquells usuaris que per raó d’estudis o de treball utilitzen el vehicle privat per arribar a l’estació de trens o d’autobusos per desplaçar-se posteriorment a una altra població de pas per les línies de transport públic.


Necessari registrar-se
Les persones interessades a utilitzar aquestes places d’estacionament s’hauran de registrar a les dependències de VIAS S.A.M. a la Muralla de Sant. Antoni 8, on cal presentar l’acreditació de treballar o estudiar en algunes de les poblacions on s’agafa l’autobús o el tren.

Una vegada registrades rebran una targeta identificativa per a deixar en lloc visible a l’interior del vehicle que caldrà acompanyar d’un tiquet de 0,5 euros o d’1 euro, ja sigui per una estada de mig dia o dia sencer.

Comentarios
Multimedia Diari