L'excavació arqueològica al carrer Ferrers de Tarragona treu a la llum una indústria medieval

Els arqueòlegs municipals admeten tenir sospites, però no volen pronunciar-se oficialment

19 mayo 2017 18:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les excavacions arqueològiques del carrer Ferrers, que van començar al març amb unes prospeccions i acabaran a finals de mes, han donat més pistes de com era el circ romà en aquest tram. De fet, la riquesa patrimonial de Tarraco no resideix en el fet de les troballes d’una època concreta, sinó de la superposició d’estructures de les diferents etapes històriques fins a l’actualitat.

L’arqueòloga Imma Teixell ha explicat que en aquest tram d’uns 350 metres quadrats de superfície, han dividit el treball en quatre etapes en funció de la possibilitat d’excavació i les troballes obtingudes. En la més gran, tocant a la plaça dels Sedassos, es pot veure clarament la superposició de tres èpoques històriques: la graderia del circ romà del segle I, un espai industrial de mitjans del segle XIII o anterior i finalment una escala noble del segle XVII

Tant la graderia romana com l’escalinata, els arqueòlegs tenen relativament pocs dubtes per contextualitzar les estructures arquitectòniques. Ara bé, la industria descoberta en una de les parts de l’excavació ha obert diverses línies d’investigació per veure què podia ser aquell espai de l’Edat Mitja. “L’únic indici que ens remet a que era un espai industrial és el rebaix a la pedra de la graderia i les canalitzacions d’aigua. Per tant, amb aquesta disposició de recs solcats a la pedra, tenim la hipòtesis que aquest espai, després de segles en desús entre el circ romà i l’edat mitja, podia ser una petita industria. Ara falta saber de què”, argumenta l’arqueòloga.

Les excavacions acabaran en poques setmanes i el projecte haurà d’esperar a una segona fase (integrar les troballes a la zona arqueològica de la plaça dels Sedassos). De moment, aquesta excavació té un pressupost que ronda els 400.000 euros amb aportacions importants de l’Estat i de la Fundació mútua Catalana.

 

Comentarios
Multimedia Diari