Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'excedent de la cuina del Joan XXIII es dóna al menjador social de Bonavista

L’Associació Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’hospital, gestionada per UTE Arcasa-Clece, els excedents que han quedat, garantint les condicions higiènic-sanitàries i un menú equilibrat i saludable.

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Hospital Joan XXIII

FOTO: Hospital Joan XXIII

Des del passat mes de març, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona aporta menús diaris a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona que van al menjador social ubicat al barri tarragoní de Bonavista.

A través de la Unitat d’Hoteleria de la direcció de Serveis Generals del Joan XXIII, en col·laboració amb l’empresa UTE Arcasa-Clece que ofereix el servei d’alimentació a l’hospital, van començar a cedir voluntàriament part dels excedents alimentaris a l’Associació Joventut i Vida per donar suport al menjador social que gestiona aquesta entitat, ubicat al barri de Bonavista.

FOTO: Hospital Joan XXIII

Joventut i Vida treballa a fons en una tasca d’una gran vàlua per a les famílies més necessitades de la zona. Diàriament, desenes de famílies van a menjar o a recollir els seus àpats gràcies a aquesta Associació que contacta amb moltes empreses que cedeixen productes alimentaris.

Es tracta d’un projecte d’aprofitament de recursos i de treball en xarxa que contribueix a prevenir el malbaratament alimentari i, molt important, a reduir l’impacte de la pobresa a l’àrea de Tarragona. L'objectiu és protegir el dret a l’alimentació de la ciutadania en risc d’exclusió social i reduir tanmateix el malbaratament.

Concretament, la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII se centra en oferir suport a part dels àpats que es donen diàriament, des de les instal·lacions del propi menjador, a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable.

De dimarts a divendres, l’Associació Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènic-sanitàries.

Es preveu donar continuïtat al projecte incloent sessions de formació teòric-pràctiques dirigides a les persones voluntàries que ajuden al menjador social de Bonavista per capacitar-les en conceptes d’higiene i manipulació d’aliments, així com també diversos tallers dirigits als usuaris sobre alimentació saludable, sostenible i econòmica. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats.

Temas

Comentarios