L’experiència dels sentits a Barberà de la Conca

Enocultura. La setena edició del Festival VinyaSons Ametller Origen arriba aquesta nit de divendres al celler Clos Montblanc de la DO Conca de Barberà

05 julio 2019 10:06 | Actualizado a 17 julio 2019 12:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els amants del vi, el cava, la gastronomia i la música tenen una nova cita aquesta nit (20 hores) amb el Festival VinyaSons Ametller Origen de la mà de Félix Rossy Quintet.

Serà al celler Clos Montblanc (DO Conca de Barberà), on el quintet promet una actuació completa i plena de sensibilitat i subtitlesa amb temes originals, estàndards mítics amb arranjaments i improvisació lliure. El quintet està format per Félix Rossy a la trompeta, amb Davis Whitflied al piano, Tomeu Garcias al trombó, Javi Pérez al contrabaix, i Andreu Pitarch a la bateria.

El certamen està vivint enguany la seva setena edició, en la que música, vins i gastronomia s’uneixen per recórrer cellers de tot Catalunya per crear sinergies i oferir al públic experiències de qualitat. Amb espectacles de petit format, propers i de diferents estils es conforma una proposta única i innovadora que pretén reforçar l’oferta enoturística i musical del territori català.

Enguany hi participen 14 cellers de les denominacions d’origen  Tarragona, Conca de Barberà, Penedès, Empordà i Catalunya, tot plegat maridat amb l’oferta gastronòmica d’Ametller Origen, el patrocinador principal.

La millor música

El proper dissabte, 13 de juliol, arriba al Celler Adernats-Vinícola de Nulles, Marina Tuset. Un tas de la seva música amb DO Tarragona i DO Cava. Marina Tuset, de només 23 anys, ja és reconeguda com a nou talent de l’escena del millor jazz pop.

Els participants podran escoltar la veu personal, potent i subtil alhora, capaç de múltiples registres i matisos, d’aquesta jove revelació del jazz català. Tuset s’ha convertit en una de les incorporacions més refrescants i originals dins de l’escena musical del país.

I pel que fa al divendres, 9 d’agost, és el moment de compartir música, cava i vi amb Les Fourchettes (20 hores). Un maridatge amb DO Penedès, als Cellers Avgvstvs Forvm del Vendrell. Les Fourchettes són un quartet vocal de Barcelona nascut el 2015 i format per cantants de diferents disciplines, com són el clàssic, el musical, el jazz i el gòspel. La seva música a cappella, amb un gran domini de la tècnica i dels matisos de la veu, donen peu a una experiència carregada d’emoció.

L’agrupació reivindica el seu talent en l’estil Barbershop, un gènere tradicionalment masculí que han fet seu per interpretar des d’estàndards de jazz fins a versions de pop-rock modern.

Altres propostes properes al territori se celebran demà amb Guillem Roca al Mas Vida Celler, DO Empordà. El 12 de juliol amb Sara Terraza a Can Bas Domini Vinícola, DO Penedès. El divendres 19 de juliol, In Crescendo, a Vilarnau, DO Penedès i DO Cava.

Paula Valls actua dissabte dia 20 de juliol al Parató Vinícola, DO Penedès. Per la seva banda, Pavvla ho farà el 26 d’aquest mes, a Can Calopa de Dalt, DO Catalunya. El dissabte, 27 de juliol arriben Celeste Alias i Manel Fortià als Cellers Carol Vallès, DO Penedès. In Crescendo visitarà també el Mas Geli, DO Empordà el 2 d’agost. I el 3 d’agost és el torn de Sara Pi a La Vinyeta, DO Empordà. 

Les entrades es poden adquirir a les plataformes online: a la web del festival VinyaSons Ametller Origen i Club TresC.

El preu oscil·la entre els 45€ i 48€ segons l’esdeveniment i el format de la proposta gastronòmica. Si es compra anticipada hi ha un 10% de descompte i en diverses plataformes i col·lectius aquest descompte pot arribar fins al 25% puntualment, sempre comprades amb antelació.

Comentarios
Multimedia Diari