L’exèrcit espanyol està present a l’Espai de l’Estudiant de Valls

L’oferta d’universitats, centres educatius i serveis de joventut creix fins als 53 expositors, en una mostra per la qual han passat 6.000 alumnes de la demarcació

10 marzo 2018 09:51 | Actualizado a 12 marzo 2018 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Espai de l’Estudiant de Valls va tancar portes ahir al migdia. 6.000 alumnes del Camp de Tarragona i l’Ebre han visitat els diferents estands durant els dos dies i han estat assessorats pels professionals del sector. Un dels estands que ha creat més interés i ha estat més visitat, és el del ministeri de defensa tot i les crítiques d’alguns sectors que no veuen amb bons ulls la seva presència. Els militars explicaven als alumnes que s’hi apropaven quina formació professional podrien triar un cop allistats a l’exèrcit.

La Crida per Valls-CUP va convocar una roda de premsa ahir per denunciar, una vegada més, la presència de l’exèrcit a l’Espai de l’Estudiant de Valls. En primer lloc, la candidatura rupturista va lamentar la falta de voluntat política per aplicar els acords de la moció aprovada al plenari del 27 de febrer del 2017. 

Durant la seva intervenció, el regidor cupaire; Jordi Robert va recordar que un dels acords de la moció aprovada era «formalitzar la creació d’un Espai de Coordinació amb els partits signants». Pel que fa a la reunió de l’Espai de Coordinació del passat dilluns 5 de març, la formació independentista va valorar que arriba tard: a dos dies de la inauguració de l’Espai de l’Estudiant, el marge de maniobra d’aquesta reunió era pràcticament nul. Tot i així, la Crida per Valls-CUP celebra aquesta primera trobada i va afirmar que «treballaran intensament per donar compliment al seu objectiu i al de l’Espai de Coordinació»

Durant la trobada, un dels principals punts de divergència entre la CUP i l’equip de govern va ser el codi ètic que no permet «la difusió d’elements bèl·lics o que fomentin la violència». 

Des del punt de vista de l’equip de govern, aquest codi ètic ja s’està complint per part de l’exèrcit i és el màxim que poden fer com a Ajuntament. 

El regidor cupaire va exposar que «aquesta situació és la constatació de la falta de voluntat per posar solució a aquest problema» i que s’han sentit enganyats després de consensuar la moció aprovada fa més d’un any. Així, doncs, la candidatura rupturista seguirà denunciant la presència de l’exèrcit a l’Espai de l’Estudiant fins que s’aconsegueixi vetar la seva participació. El Partit Popular de Valls defensa la presència de l’exèrcit a l’Espai de l’Estudiant i recorden que és un dels més visitats de la fira.

Dades rècord

Més de 53 expositors i 6.000 alumnes de més de 50 centres i instituts procedents de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i el Tarragonès. Aquestes són les dades de rècord de l’Espai de l’Estudiant que enguany, amb 18 anys d’història, ha assolit la majoria d’edat  i s’ha consolidat com el gran saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona que organitza, cada any a Valls, el Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp i la Conca. La fira va néixer el 2001, per oferir i assessorar els alumnes el gran ventall d’universitats i centres educatius a Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari