L'exèrcit espanyol estarà de nou a l'Espai de l'Estudiant de Valls

Des de l'organització es destaca que no poden negar la seva presència sense una normativa que els recolzi

19 mayo 2017 16:12 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’exèrcit continuarà present a l’Espai de l’Estudiant, el saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona que anualment se celebra a Valls i que enguany tindrà lloc la setmana vinent, els dies 9 i 10 de març.

La decisió, presa per l’organització, que és l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV) a través del Consorci Prouniversitari Alt Camp/Conca de Barberà, ha generat una forta polèmica. I és que la presència de les forces armades en aquest esdeveniment per alguns ha estat vist com una contraposició a la moció aprovada al ple del Parlament del passat 14 de juliol en la qual s’instava al Govern «a evitar la presència de l’exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació i evitar que tampoc sigui present a espais educatius i promocionals».

«Però la moció insta a la Generalitat, no obliga», expliquen el president de l’IEV, Xavier Salat, i el responsable de l’organització de l’Espai de l’Estudiant, Francesc Xavier Domingo. Arran de tot el revolt generat per aquesta qüestió, l’organització de l’Espai de l’Estudiant s’ha posat en contacte amb el Síndic de Greuges i lletrats del Parlament, «i la resposta que hem rebut és que no és una moció que ens afecti a nosaltres, sinó que va dirigida a la Generalitat que és qui, en tot cas, ha de crear els mecanismes», destaquen Salat i Domingo.

«No podem negar a les forces armades la seva presència sense una normativa que ens recolzi. Ells presenten a l’Espai la seva oferta educativa», afegeixen. De fet, la decisió que l’exèrcit continuï present ha estat presa conjuntament amb l’organització de l’ExpoJove de Girona que, juntament amb el Saló de l’Ensenyament de Barcelona, són les ciutats on s’ha produït la polèmica, però que en tots els casos, enguany l’exèrcit hi seguirà present.

Des de l’IEV també s’assegura que enguany la continuació de l’Espai de l’Estudiant ha vist perillar. «Alguns volien que ens retiressin les aportacions econòmiques», assenyalen, fent referència a la CUP, grup que divendres passat presentava al ple de la Diputació de Tarragona una moció on es demanava la retirada del suport econòmic per part de la Diputació.


Una moció contra la violència
Tot i la polèmica generada, en el ple celebrat ahir a l’Ajuntament de Valls es va aconseguir apropar postures entre CiU, ERC, Compromís per Valls i la CUP aprovant una moció que pretén donar compliment a la moció del Parlament i, en ves de negar la presència de l’exèrcit, es treballarà a partir del Codi Ètic de l’Ajuntament de Valls per l’ús d’equipaments que obliga als expositors a no fomentar la violència ni a fer difusió d’elements bèl·lics. Així mateix hi haurà un Espai de Coordinació que vetllarà perquè es compleixi aquest Codi Ètic.

Comentarios
Multimedia Diari