Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'hospital Joan XXIII realitza primera cirurgia robòtica oncològica pulmonar de Catalunya

EFE

Whatsapp
La violación se produjo en la parte delantera del hospital, en una zona sin cámaras. Foto: Lluís Milián

La violación se produjo en la parte delantera del hospital, en una zona sin cámaras. Foto: Lluís Milián

L'hospital Joan XXIII de Tarragona va practicar el passat 9 d'octubre la primera cirurgia robòtica oncològica pulmonar de Catalunya, informa avui l'Institut Català de la Salut (ICS).

El servei de cirurgia toràcica del centre tarragoní -servei estès del barceloní Hospital Universitari de Bellvitge- ha dut a terme la primera cirurgia robòtica oncològica pulmonar de Catalunya i de la sanitat pública a Espanya.

Els doctors Pablo Rodríguez-Taboada, Anna Ureña i Gabriela Rosado, liderats pel cap de servei, Ignacio Escobar, van practicar una resecció pulmonar amb buidatge ganglionar mitjançant el robot quirúrgic Da Vinci.

Aquest Sistema Da Vinci és un equip de cirurgia robòtica que va ser dissenyat per abordar cirurgies complexes de manera mínimament invasiva.

Es compon d'una consola ergonòmica, des d'on opera el cirurgià a la mateixa sala, una torre de visió i un carro quirúrgic amb tres o quatre braços robòtics interactius.

L'aparell permet superar limitacions pròpies de la cirurgia oberta i endoscòpica potenciant termes de visió, precisió i control de les habilitats del cirurgià.

Els sistemes da Vinci estan a tot el món, però sobretot en centres dels Estats Units i l'Hospital Joan XXIII de Tarragona compta amb ells des de principis d'any.

Els professionals que ho utilitzen han rebut formació específica en centres estrangers.

El servei de cirurgia toràcica del Joan XXIII va iniciar, aquest passat mes d'octubre, un nou període quirúrgic comptant amb el robot com a eina terapèutica, amb la cirurgia endoscòpica i amb la cirurgia oberta, quan sigui precís. 

Temas

Comentarios

Lea También