Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ictus i les lesions medul·lars, a La Marató 2016

El programa solidari de TV3 arriba enguany a la seva 25a edició i se celebrarà el proper diumenge 18 de desembre

Redacció

Whatsapp
El proper 18 de desembre, Catalunya torna a ser cridada a col·laborar amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. FOTO: PERE FERRÉ

El proper 18 de desembre, Catalunya torna a ser cridada a col·laborar amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. FOTO: PERE FERRÉ

Divulgació, sensibilització i entreteniment es combinaran en una nova edició de La Marató de TV3, enguany per obtenir els fons que permetran sensibilitzar i donar un important impuls econòmic a la recerca en l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. La d’enguany és ja la 25a edició de La Marató, que es farà el diumenge 18 de desembre i estarà presentada pels periodistes Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer.

L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindran una discapacitat –motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens tenen una discapacitat causada per un ictus.

Al món, cada any, l’ictus afecta prop de 17 milions de persones i causa la mort de 6 milions. És la primera causa d’incapacitat i, segons els experts, es convertirà en l’epidèmia del futur, ja que en tindrà una de cada sis persones.

La Marató 2016 també tractarà les lesions medul·lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i les percepcions, de les emocions i la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. D’altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivats d’aquest estat. Segons si la lesió és completa o parcial, i en funció del nivell en què es produeixi, les conseqüències seran més o menys greus.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También