Lildami i La Sra Tomasa, grups destacats al Sant Joan virtual de Valls

La Festa Major tindrà lloc del 20 al 25 de juny. El concert de la revetlla es retransmetrà per TAC-12 i els altres es podran seguir pel canal de Youtube de l’Ajuntament

19 mayo 2020 18:40 | Actualizado a 22 mayo 2020 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La música urbana de Lildami, l’explosió alegre de La Sra Tomasa, el mestissatge mediterrani d’El Diluvi, l’estètica irrepetible d’Obeses, la rumba contagiosa de Sabor de Gràcia o el punk rock de Crim. Aquests són alguns dels grups musicals que es podran gaudir en plataformes virutals dins la programació de la Festa Major de Sant Joan de Valls, que tindrà lloc del 20 al 25 de juny.

El concert de la revetlla de la Nit de Sant Joan comptarà amb les actuacions de Sabor de Gràcia, La Sra. Tomasa i Lildami. Es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, o també per TAC-12, televisió pública del Camp de Tarragona que per Sant Joan està preparant també una programació especial.

Nou grups de grallers participaran en les actuacions en directe en les matinades de la diada de Sant Joan, que mantindrà els seus recorreguts que abasten el conjunt del teixit urbà de la ciutat. El mateix succeirà pel que fa als directes de les tres formacions que participen en les Completes dins l’església de Sant Joan, i amb la que ho fa en el Vot del Poble dins del Lledó.

La veu de Meritxell Nedderman, les havaneres en clau femenina de les Anxovetes, el concert de l’Orquestra Rosaleda –celebrant el 75è aniversari– i les versions de Mitjanit i Sixtus reblen el programa on line. L’Ajuntament de Valls participa de la implicació pública per socórrer les petites empreses, els autònoms i les entitats, vinculades al sector cultural, en la situació d’emergència econòmica actual, aportant-hi ajuts directes. Així, manté les partides previstes en l’àmbit de la cultura.

Alleugerir la situació

D’aquesta manera, el manteniment parcial de la programació del Sant Joan vallenc permetrà alleugerir la situació de 160 famílies vinculades al sector cultural i artístic, per fer front a la crisi econòmica arran de la crisi sanitària del coronavirus.

En el cas de les formacions amb segell local, tres dels grups o artistes inicialment previstos amb músics nascuts o que viuen a Valls –Murmur, Xeic i Meritxell Estivill– han optat per poder realitzar les seves actuacions més endavant, en una altra data del calendari, prioritzant, en aquest cas, l’actuació presencial a la seva localitat en comptes dels suports virtuals. En paral·lel, l’organització està treballant també per completar la programació santjoanera amb diverses propostes de caràcter familiar.

A més, quatre grups de la programació de la Festa Major estan immersos en la presentació dels nous discos. Per exemple Sabor de Gràcia amb 25A; La Sra Tomasa, amb el seu tercer CD; i Meritxell Nedderman –In the Backyard of the Castle– i Nativa, que debuten en l’àmbit dels enregistraments.

Comentarios
Multimedia Diari