Llargues cues als jutjats de Tarragona per autoinculpar-se pel 9-N

Més de 200 persones presenten instàncies a l'edifici de l'Audiència, entre les quals el músic Joan Reig (Àudios)

19 mayo 2017 23:50 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat aquest dimarts als jutjats de Tarragona una jornada d'autoinculpació massiva pel 9-N. Més de 200 persones s'han presentat al migdia al jutjat de guàrdia per presentar la seva instància d'inculpació per haver format part o donat suport al procés participatiu que va tenir lloc el passat 9 de novembre. La cua de tarragonins donava la volta a la cantonada de l'edifici de l'Audiència, ubicat a l'avinguda Lluís Companys. A un ritme molt àgil -mitja hora aproximadament-, tots els assistents han pogut registrar la seva autoinculpació. Dels primers a fer-ho ha estat un veterà advocat al territori, Tomàs Gilabert, i entre els darrers, el músic Joan Reig.

"A la presó tots, ja em portareu tabac, o no, millor torrons, que no fumo". Amb ironia i bon humor, el bateria dels Pets ha sortit del jutjat de guàrdia de Tarragona després de registrar el formulari per autoinculpar-se pel 9-N. El bon ambient ha imperat en una jornada que s'ha desenvolupat amb molta rapidesa i sense incidents. Més de 200 persones s'han presentat a la seu judicial al punt de les dotze del migdia. Entre els primers, també s'hi ha pogut veure el president del comitè local de CDC, Jordi Serra.

Alguns signaven 'in situ' el formulari, recolzant-se a l'esquena d'algun conegut, en vehicles o a la paret del mateix edifici de l'Audiència. Després, amb l'autoinculpació i el DNI a les mans, han anat entrant un per un per presentar la seva instància. Un cop dins, una funcionària ha anat posant el segell de registre fet. Des de l'ANC es calcula que, entre els dies previs i els posteriors, el volum de participants es podria situar entre els 300 i els 400, segons el coordinador de l'Assemblea al Tarragonès, Albert Cortès.

"Avui era més l'acte simbòlic perquè es visualitzés, però estem contents de la gent que ha vingut, tenint en compte les dates i que molts són fora de vacances", ha dit. Les portes del jutjat s'han tancat a les dues del migdia. Amb tot, l'ANC seguirà promocionant l'acció perquè s'hi sumin més persones. La jornada ja s'ha fet també en altres municipis, com Reus, Valls, Falset i el Vendrell. "La gent té dret a queixar-se i des del 9-N hem perdut la por a defensar la democràcia perquè en definitiva és el que volem", ha conclòs Cortès.

Comentarios
Multimedia Diari