Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Àliga de Tarragona s’afegeix a la lluita contra l'assetjament sexual

Milers de persones van participar ahir en un dels actes més esperats de Santa Tecla 

Diari de Tarragona

Whatsapp
La baixada de l'Àliga 2019. FOTO: Ajuntament de Tarragona/ Laia Díaz

La baixada de l'Àliga 2019. FOTO: Ajuntament de Tarragona/ Laia Díaz

L’Àliga de Tarragona ha participat aquest dissabte a la tradicional Baixada de l’Àliga de Santa Tecla davant de milers de persones. El carismàtic element del seguici tarragoní s’ha sumat a la lluita contra l’assetjament sexual lluint al coll una adaptació gràfica del símbol de lluita feminista.

El dissenyador gràfic Daniel Rull, autor de la imatge del ‘Rebrotem la Ribera d’Ebre’, ha estat l’artista que ha dissenyat el logo, creant una fusió entre el símbol feminista amb el puny alçat i les plomes i corona de l’Àliga.

Cal recordar que durant els dies previs a la Baixada, l’Àliga s’ha convertit en prescriptora de bones pràctiques a través de les seves xarxes socials, mitjançant la campanya #Baixemlabé. D’aquesta manera, els portadors de l’Àliga han promogut una Baixada respectuosa, amb menys alcohol i menys plàstics.

D’altra banda, l’Àliga de Tarragona ha tornat a lluir un pom de clavells grocs al bec en defensa de la llibertat. Com a l'edició de l'any passat, la peça dissenyada pel mestre ferrer Antoni Mas ha volgut reivindicar la defensa de les llibertats "de les que fa gairebé dos anys que estan privats alguns dels nostres representants polítics i socials, en mans de l'estat espanyol”.

En aquesta edició, l’encarregat de baixar l’Àliga per les escales de la catedral ha estat Josep Maria ‘Nin’ Solé, qui ha volgut dedicar la seva primera baixada a la seva dona, Sara, i el seu fill Oriol, nascut ara fa dos mesos. El ‘Nin’ és portador de l’element festiu des de 2012.

Temas

Comentarios

Lea También