L'Àliga es fica amb els Jocs

El popular element del seguici de Tarragona va aprofitar la cita de la Baixada de la Catedral per denunciar la possibilitat que l´empresa privada Santa Gadea gestioni l´Anella Mediterrània

19 mayo 2017 18:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els tarragonins i les tarragonines van omplir, una vegada més, les escales de la Catedral i la plaça de les Cols per gaudir d’un dels espectacles més esperats de les festes de Santa Tecla. L’ambient festiu i engrescador dels ciutadans va tornar a ser un element clau en la Baixada de l’Àliga de la matinada passada.

Els càntics populars van començar molt abans de les 24 hores i, a mesura que s’apropava el moment, es va començar a crear el passadís perquè els elements del seguici i les bandes poguessin baixar sense problemes. Els Gegants Vells, el Lleó i la Mulassa van ballar com a preludi de la vertadera protagonista, l’Àliga de Tarragona. A ritme de l’Amparito Roca, se sent un crit: Vinga, valents!

Com és habitual, el popular element del seguici va aprofitar la cita per fer una reivindicació ciutadana. En aquesta ocasió, l’Àliga va voler denunciar la proposta presentada per part de la constructora Santa Gadea a l’Ajuntament de Tarragona per gestionar les instal·lacions de l’Anella Mediterrània, l’escenari responsable d’acollir les proves dels Jocs del Mediterrani que se celebraran a la ciutat el juny del 2017.

La vestimenta de la figura van ser unes cadenes, com a símbol del lligam econòmic que significaria per a la ciutat acceptar el pacte, i una moneda de dos euros amb el nom de Santa Gadea, en referència a la polèmica proposta. D’altra banda, com ja és habitual, tampoc no va faltar l’ampolla de Chartreuse groc al seu bec.

El mes de juliol passat, el ple municipal va aprovar l’estudi de l’oferta de Santa Gadea, que inclou la construcció de tres camps de futbol i una residència al voltant de l’Anella. L’acord comportaria una gestió privada dels equipaments durant 40 anys, per cadascun dels quals l’Ajuntament hauria de pagar 2,5 milions. Des de l’associació responsable de l’Àliga es titlla el projecte d’abusiu. Sigui com sigui, a més del debat social, ahir va ser una nit de celebració i alegria per a tots els tarragonins.

Comentarios
Multimedia Diari