Llorenç Ugas, Premi Julio Antonio d’escultura

El Museu d’Art Modern de la Diputació inaugura l’exposició de la Biennal 2019, que es pot visitar fins al setembre

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un moment de l’entrega de premis al Museu d’Art Modern de la Diputació. FOTO: Diputacio de TGNA

Un moment de l’entrega de premis al Museu d’Art Modern de la Diputació. FOTO: Diputacio de TGNA

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) va lliurar aquesta setmana els premis Julio Antonio d’escultura i Tapiró de pintura, en el marc de la Biennal d’Art 2019 que convoca la institució i que enguany celebren el 75è aniversari de la seva creació. Llorenç Ugas Dubreuil és l’escultor guanyador del 39è Premi Julio Antonio amb Structure nº 1_ Espui+ landscape views II. La instal·lació escultòrica Inventario, de Ro Caminal, també va rebre un accèssit en aquesta categoria. Pel que fa al 41è Premi Josep Tapiró de pintura, el jurat el va declarar desert.

El veredicte es va fer públic en un acte presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i que també va comptar amb la participació de l’alcalde de Tarragona i diputat de la Diputació, Pau Ricomà; de la diputada de la Diputació Sílvia Puerto, i de la directora en funcions del MAMT, Marisa Suárez, entre d’altres. En acabar el lliurament de premis, es va procedir a inaugurar l’exposició de la Biennal 2019, que es pot visitar fins a l’1 de setembre. Es tracta d’una mostra que recull una vintena d’obres seleccionades d’entre totes les que s’han presentat a la Biennal 2019. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 53 obres (38 pintures i 15 escultures).

Creació i investigació

La Diputació convoca els premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d’escultura de la Biennal d’Art amb l’objectiu de fomentar la creació i la investigació. El certamen és obert a tots els artistes residents a l’estat. Els premis tenen un doble vessant: una dotació en metàl·lic de 6.000 € per a cadascuna de les especialitats i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de Tarragona en un termini màxim de dos anys. Si el jurat ho considera oportú, pot concedir un accèssit en cada especialitat de 3.000 €.

Pel que fa a l’obra guardonada, Structure nº1_Espui + landscape views II, de Llorenç Ugas Dubreuil (Sabadell) és una seqüència de blocs de formigó que integra, comprimeix i oculta una fotografia en el cos escultòric. Condensa la reflexió de l’artista sobre la incapacitat de les persones de copsar el paisatge intervingut.

Temas

  • Diputacio de Tarragona
  • Cultura & Vida
  • Escultura
  • Pintura
  • Premis

Comentarios

Lea También