Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Lluís Gavaldà: "Després de més de 20 anys tocant ‘bon dia’, la deixarem reposar"

Els Pets tornen a arrencar una gira vora cinc anys després, amb energies renovades, una nova incorporació i un grapat de noves cançons que els seus seguidors desitgen escoltar en directe

Eloi Tost

Whatsapp
Falin Cáceres, Lluís Gavaldà i Joan Reig tornen als escenaris presentant el seu nou treball, ‘Som’.  FOTO: cedida

Falin Cáceres, Lluís Gavaldà i Joan Reig tornen als escenaris presentant el seu nou treball, ‘Som’. FOTO: cedida

Després d’un parèntesi en la seva trajectòria Els Pets tornen diumenge dia 16 als escenaris. Ho fan començant gira de presentació del seu nou treball, Som, i en un espai en el qual encara no han tocat mai: el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Emmarcat al Suite Festival i amb entrades exhaurides, el recital suposa l’inici d’un recorregut amb, per ara, vuit aturades programades fins a finals d’abril.

Tot a punt per començar la gira?
Portem tota la setmana a Girona assajant. Mirant l’escenografia, el vestuari, provant el ritme del concert, els arranjaments... 

I els nervis com van?
Estem tan enfeinats, tenim tantes coses en què fixar-nos, que ens pensàvem que encara estaríem més nerviosos. Però tinc clar que abans de sortir a l’escenari del Liceu estarem nerviosets. Però aquest nervi és bo. Vol dir que la teva feina t’importa. 

Com és que comencen en un lloc on encara no han tocat mai?
Va ser una proposta del Suite Festival i pel que fa a les dates coincidia amb la idea que teníem nosaltres per començar la gira. No hauríem pensat mai començar allà, potser era un inici massa fort. Però parlant-ho vam veure que era un repte i a aquestes altures de trajectòria te’n fan falta. Sempre diem que som un grup dièsel, que necessitem uns quants concerts per tenir-ho tot ben rodat, i segurament aquest concert potser no serà el més reeixit en l’aspecte tècnic. Encara estàs coneixent el repertori, estàs pendent que tot soni bé més que no pas de deixar-ho fluir. Però és un repte bonic i per al públic d’Els Pets retrobar-nos després de tant de temps i que sigui en un lloc tan emblemàtic farà que sigui un concert que es recordi. 

A més amb totes les entrades exhaurides.
Sí. La següent cosa que ens vam plantejar un cop vam acceptar l’oferta va ser: «vols dir que vindrà tanta gent a veure’ns?» I s’ha exhaurit amb moltíssima antelació; hem quedat parats. Són uns paràmetres que s’estan repetint als altres llocs on tocarem. La gent ens dona una injecció d’estima que intentarem tornar l’estona del concert. 

Per ara han anunciat pocs concerts. Se n’afegiran més?
La idea és fer concerts molt seleccionats i que tinguin un plus. Volem que anar a un concert d’Els Pets sigui un esdeveniment. I per la resposta del públic sembla que ha estat una bona pensada. De moment, però, farem aquests i empalmarem a l’estiu amb un parell de festivals. I cap a finals de 2019 i el 2020 ja ampliarem el ventall.

Festes majors?
Ho triarem molt. El que no volem fer són concerts gratuïts. Encara que sigui amb un preu simbòlic, s’ha de posar en valor la música i s’ha de reivindicar que no és gratuïta. Ni per escoltar-la, ni per reproduir-la ni per veure-la en directe.

Quants músics hi haurà a l’escenari?
Sis. Tenim una nova incorporació, el Marcel Cavallé, que havia estat fent gira amb Sidonie. Feia temps que ens coneixíem i ara hem coincidit i l’estem gaudint molt. Hem prescindit dels vents i amb el Jordi Bastida tornem a ser dos guitarristes. A més, també hi ha en Joan Pau Chaves als teclats.

Quantes cançons han preparat?
El concert durarà una hora i mitja. Són més d’una vintena i tot el disc nou va sencer. 

Es mantindran les mateixes durant tota la gira?
A l’estiu crec que farem algun canvi, que això ajuda que el grup estigui en tensió. Els d’ara seran uns concerts bastant pausats i més endavant ho animarem. 

S’han basat en els darrers discs per fer la selecció?
Inconscientment tries cançons recents, però a la vegada no hem agafat cançons antigues de manera volguda. Totes són del Sol (1999) cap aquí. Hem tret cançons clàssiques que portàvem molts anys tocant i que jo tenia ganes de deixar reposar una mica. En particular una: després de més 20 anys deixarem reposar Bon dia. Crec que la tria sorprendrà. 

El darrer treball, ‘Som’, l’ha produït Joan Pons, d’El Petit de Cal Eril. Què els ha aportat?
Sé que és un tòpic, però és el disc que hem fet més relaxats, on hem rigut més i on hem jugat més, tot i que fèiem jornades de 14 hores. L’experiència ha estat tan bona que la volem repetir. Ens ha tret molts tics. M’ha fet cantar diferent, més cap a dins. Ens ha revolucionat una mica. Pel que fa a arranjaments estàvem d’acord que volíem pocs instruments que volguessin dir moltes coses. Les cançons són curtes, però són tal com les vam parir.

Temas

Comentarios

Lea También