Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Llum verda a una instal·lació de gestió de residus navals i industrials al port de Tarragona

Tindrà capacitat per al tractament de 27.700 tones de residus

ACN

Whatsapp

La Ponència ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha aprovat l'autorització ambiental integrada d'una instal·lació per a la gestió de residus procedents de vaixells i d'origen industrial generats en la zona portuària del port de Tarragona. La nova infraestructura, promoguda per Hera Tratesa, s'ubicarà en una parcel·la de 10.038 metres quadrats del mateix port. La planta donarà una solució d'emmagatzematge i tractament de residus com hidrocarburs, substàncies nocives líquides a granel, aigües fecals i escombraries sòlides. També tractarà els residus industrials que es generin a l'àrea d'influència de la zona portuària.

El projecte planteja unes instal·lacions de tractament total, des de la descàrrega dels residus, el tractament previ i el reciclatge, bé sigui per a aprofitament energètic en el mateix procés o per aprofitament comercial.

La planta tindrà una capacitat màxima de tractament de 22.500 tones anuals per als residus d'hidrocarburs i 5.200 tones anuals més per a l'emmagatzematge de substàncies nocives líquides a granel.

D'altra banda, disposarà d'un centre de transferència de residus perillosos i no perillosos amb una capacitat de 12.320 tones anuals, i d'un punt net per a la recepció de residus de la zona. La planta funcionarà tots els dies de l'any.

L'estudi d'impacte ambiental justifica l'emplaçament triat atès que se situa en el mateix Port de Tarragona i disposa de tots els serveis.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También