L’obertura del Museu Casteller s’endarrereix

El consistori vallenc requerirà l’arquitecte que en el termini d’un mes revisi el projecte museogràfic per si cal introduir-hi modificacions

06 enero 2018 12:05 | Actualizado a 06 enero 2018 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte del museu casteller de Catalunya, que des del març de 2015 s’està construint, ha trobat un nou entrebanc. La Junta de Govern municipal va aprovar aquest dijous 4 de gener declarar deserta la licitació convocada per a l’execució del projecte museogràfic. Les obres de construcció de l’edifici que ha d’acollir el Museu Casteller de Catalunya ja estan acabades des de fa mesos. 

L’única empresa que s’havia presentat per liderar l’execució del projecte ha retirat la seva oferta, amb la qual cosa, l’adjudicació de les obres no es podrà realitzar com estava previst. 

El juliol es va aprovar el projecte dissenyat per l’arquitecte Ignasi Cristià i valorat en 1.576.311,83 euros, que incloïen també les obres d’adaptació de l’edifici al model museogràfic. 

La retirada de l’empresa que n’havia de ser l’adjudicatària endarrerirà els terminis d’implementació del projecte. Tot i això, des de l’Ajuntament s’assegura que la materialització de l’equipament no perilla.

El consistori vallenc requerirà a l’arquitecte Ignasi Cristià que, en el termini d’un mes, revisi el projecte museogràfic per si és necessari introduir-hi modificacions, amb l’objectiu d’efectuar una nova licitació pública dels treballs de subministrament i instal·lació de la museografia. Pel camí, s’ha perdut mig any de tramitacions.

El projecte

Amb la retirada de l’única candidatura presentada, la revisió del projecte de museografia i la represa del procés de licitació, l’obertura del Museu Casteller s’endarrerirà uns quants mesos.

El projecte museogràfic inclou recursos narratius innovadors i muntatges de darrera generació, amb videoinstal·lacions, eines i jocs interactius. 

El pla inicial preveu la instal·lació d’una pantalla de 18 metres d’alçada que travessarà dos pisos i d’una altra d’envoltant de 360 graus. 

També es projecta un videojoc en què els visitants podran posar-se en el lloc de quatre castellers i aguantar un castell, a més d’expositors que mostraran alguns materials històrics que ajudaran a explicar la cronologia castellera. L’equipament també disposarà d’una botiga i una cafeteria.

Un cas similar

Les obres de millora del carrer Jacint Verdaguer les farà l’empresa valorada en quart lloc. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament va declarar com a oferta més avantatjosa la presentada per Conspai Obras y Servicios del Vallès SL, per un import de 78.836,08 euros, però no va presentar la documentació que cal el plec que regeix la licitació. Posteriorment, la Junta de Govern va declarar novament com a oferta més avantatjosa a l’empresa Obres Febial SL que en el termini requerit tampoc no va presentar la documentació requerida. En conseqüència, es va determinar com a millor oferta la situada en tercer lloc. Però també es va desestimar, «atès que existeix mitjançant resolució de presidència del Grup Serveis Sant Roc, organisme autònom dependent de l’Ajuntament de Valls, la prohibició per contractar durant el termini de tres anys».

Comentarios
Multimedia Diari